Пішов на зустріч із Шекспіром...

Пішов на зустріч із Шекспіром...

Не стало Пола Скофілда — одного з найвидатніших акторів театру та кіно Великої Британії, найкращого виконавця ролей із шекспірівського репертуару. Він помер у віці 86 років у середу в шпиталі неподалік від свого будинку в графстві Суссекс від лейкемії, повідомила вчора його агент Розалінда Чатто.

Стабілізація з мобілізацією

Стабілізація з мобілізацією

Попри запевнення центральної китайської влади, що ситуація в Тибеті стабілізувалася й перебуває під контролем, навколо автономного району триває мобілізація китайських військ, а маленькі містечка на заході Китаю перетворюються на військові гарнізони. Як повідомляє агенція «Ассошіейтед пресс», неспокій та розрізнені антиурядові виступи тибетців відбуваються не лише в самому краї, а й у трьох сусідніх із ним китайських провінціях, які свого часу також територіально відносилися до Тибету. Особливо велика концентрація китайських військ та поліції спостерігається в районі так званих «воріт Тибету», місті Чжундянь (у голлівудських фільмах та романтичній літературі воно відоме під давньою тибетською назвою Шангрі–Ла). Втікачі з регіону повідомляють, що військові мають гранатомети для гранат із сльозогінним газом.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Дорогою Ісуса

Дорогою Ісуса

Цими днями більшість християн світу святкує світле свято Воскресіння Господнього. Головні урочистості пройдуть завтра у Ватикані та Єрусалимі, куди вже прибули і продовжують прибувати тисячі католицьких прочан і туристів. Учора, у Страсну п’ятницю, тисячі осіб пройшли в Єрусалимі вулицями Старого міста, традиційно повторивши останню земну ходу Христа. Деякі учасники ходи по Віа Долороза (Дорозі Страждань), якою дві тисячі років тому Ісус проніс свою важку ношу, також несли дерев’яні хрести. Прочани затримувалися на кожній із 14 зупинок Хресного шляху, молячись та співаючи. Інші прочани зібралися біля Храму Гробу Господнього — місця смерті, поховання та воскресіння Ісуса. Ті, кому пощастило, лягали на камінну лаву, на яку було покладене тіло Ісуса після зняття з хреста.

Всі статті рубрики