НОВИНИ ПЛЮС

22.03.2008

Засідання Радбезу

Учора відбулося засідання РНБО. Обговорювали проблеми інформаційної безпеки України, співпраця з НАТО, допуск іноземних військовослужбовців в Україну для участі в міжнародних навчаннях тощо. У вступному слові Віктор Ющенко загрозою національній безпеці назвав інформаційну експансію іноземних держав. «Проводяться інформаційні психологічні кампанії з тих чи інших питань, щоб дезінформувати суспільство або проводити кампанії не в інтересах нашої країни», — поскаржився Ющенко.

Крім іншого, Рада нацбезпеки вирішила залишити український миротворчий підрозділ у Косові й провести розслідування інциденту із загибеллю нашого вояка.

Кортежів не буде

Прем’єр–міністр Юлія Тимошенко заборонила перекривати дорожній рух під час проїзду урядового кортежу. «Я їжджу без кортежів. Я їх просто ненавиджу», — цитує Тимошенко УНІАН. Вона сказала, що у 90 відсотках випадків їздить без супроводу, а «навіть у ті 10 [відсотків], коли мені доводиться їздити в супроводі, я заборонила перекривати рух».

«Пізнай свою Батьківщину»

Президент Віктор Ющенко просить уряд розглянути питання щодо розробки та затвердження державної цільової програми «Пізнай свою Батьківщину». Зазначена програма має бути спрямована на задоволення інтелектуальних та духовних потреб молоді, зокрема організацію під час канікул або навчального процесу обов’язкового відвідування школярами та студентами визначних місць і пам’яток культурної спадщини, насамперед пов’язаних із становленням української державності та національно–визвольними змаганнями. У листі Прем’єрові глава держави відзначив, що це стосується Києво–Печерської лаври, заповідників «Софія Київська», «Херсонес Таврійський», «Хортиця», «Гетьманська столиця», «Чигирин», «Батьківщина Тараса Шевченка» тощо.