СТОЛИЦЯ

22.03.2008

Вибори в Києві — у День Києва

Дострокові вибори київського міського голови та Київради мають відбутися 25 травня, в останню неділю травня (саме цього дня відзначається День Києва). «З сьогоднішнього дня, оскільки опубліковано постанову Верховної Ради, почався відлік виборчої кампанії. Вибори мають відбутися через 70 днів, це виходить 25 травня», — повідомила голова Київської міської територіальної виборчої комісії Галина Білик. Найближчим часом має відбутися засідання ТВК, на якому, згідно із законодавством, комісія повинна прийняти рішення про проведення виборів у столиці.

Імперативний мандат для БЮТ

Голосіївський районний суд Києва відкрив провадження за позовом БЮТ проти Київського тервиборчкому. Предметом позову є дострокове припинення повноважень членів ТВК у зв’язку з «систематичним невиконанням закону про імперативний мандат та бездіяльність упродовж року», розповів «Українській правді» нардеп від БЮТ Андрій Портнов. Він нагадав, що, за законом, припинити повноваження ТВК може або сесія Київради, або суд.

Кличко пропонує «праймеріз»

Віталій Кличко запропонував партнерам по коаліції провести «праймеріз» у Києві з метою визначити єдиного кандидата від демократичних сил. Він вважає за необхідне провести соціологічне опитування із залученням найбільш авторитетних фірм, аби визначити рівень підтримки киян до претендентів на мерство. «Блок Кличка не сприймає намірів визначити єдиного кандидата винятково за рівнем впливовості політичної сили, котру він представляє», — йдеться в заяві блоку.