Падіння «Троїцького»

Падіння «Троїцького»

У Києві вчора почали демонтувати скандально відомий торговельно–розважальний центр перед Національним спортивним комплексом «Олімпійський». Це стало можливим завдяки меморандуму, підписаному в лютому представниками влади і компанією «Юджин», якій належить «Троїцький». Проте навіть за цих умов дата початку робіт постійно відсувалася через те, що власників торговельно–розважального центру не влаштовували варіанти компенсації, запропоновані київською владою. У середу ж, як зазначив перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко, відбулася зустріч з керівництвом компанії «Юджин», на якій було остаточно досягнуто домовленості про початок робіт із демонтажу. За його словами, київська влада гарантувала інвестору, що буде виконувати усі пункти підписаного між ними меморандуму щодо знесення цього об’єкту. Зокрема, йдеться про надання ТОВ «Юджин» нової земельної ділянки і визначення суми компенсації збитків компанії.

Відсотки селищного голови

Відсотки селищного голови

Вдалу спецоперацію провели вчора співробітники столичної СБУ, які «на гарячому» затримали голову однієї з селищних рад Вишгородського району, що вимагав хабар на чималеньку суму — 1,3 млн. доларів за виділення землі на Київщині. Хабарника «пов’язали» не в рідному селищі, а в Києві, коли він отримав черговий «транш» — 200 тисяч доларів США.

Лісний і побитий

Лісний і побитий

Небувалий резонанс викликала позавчорашня публікація в «УМ», у якій дніпропетровський журналіст Борис Матющенко заперечив звинувачення начальника Департаменту ДСБЕЗ МВС України Леоніда Скалозуба на адресу голови Петриківської райдержадміністрації Петра Лісного. Тим часом події в цій справі набувають бурхливого розвитку. Як засвідчує адвокат Лісного Ігор Грачов, 17 березня, коли він зустрівся зі своїм підзахисним у СІЗО №3 Дніпропетровська, то не впізнав його, хоча незадовго перед цим бачив у нормальному стані. Ігор Федорович стверджує, що в понеділок обличчя Лісного було блідо–жовтим, він ледве пересувався. А коли збентежений адвокат поцікавився, що сталося, Лісний жестами показав, що навіть не може говорити. І тільки передав листи на ім’я Президента України і міністра внутрішніх справ.

Фантастичні березневі дні

Фантастичні березневі дні

Цього року свою традиційну весняну імпрезу Українська асоціація видавців та книгорозповсюджувачів та інші організатори Ярмарку присвятили Всесвітньому дню поезії, який відзначали вчора. Як завжди, найактивнішими гостями форуму стали фантасти, які на Ярмарку виступили єдиним фронтом, провівши свою Асамблею фантастики «Портал».

Прощай, Ігоре, і прости!

Прощай, Ігоре, і прости!

Відвідавши місце дислокації українських миротворців у Косові, міністр внутрішніх справ Юрій Луценко повернувся з переконанням, що відкликати наших правоохоронців із цієї дедалі гарячішої точки наразі не треба. Міністр закликав Верховну Раду «не приймати політичних рішень, бо відступ наших бійців буде ганьбою для них, для МВС, для України». Таку заяву Луценко зробив він імені «всього особового складу».

Результат за дві години

Результат за дві години

У сонячному місті біля моря запрацювала централізована бактеріологічна лабораторія, обладнана за останнім словом техніки. Її створили на базі одного з відділень міської клінічної інфекційної лікарні — здійснили капітальний ремонт і реконструкцію приміщення від підвалу до даху. За даними прес–служби Одеської міськради, на ці роботи міськрада виділила 4 мільйони гривень.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Півцарства за євро!

Півцарства за євро!

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Останніми днями роздрібний валютний ринок України лихоманить. Почалося з того, що в обмінних пунктах незбагненним чином пропала європейська валюта — одна з провідних телекомпаній навіть присвятила цій події спеціальний сюжет. Вартість євро трохи зросла, а банки збільшили маржу: тобто почали продавати її трохи дорожче, а купувати — дешевше. Майже одночасно на 5—10 копійок подешевшав американський долар — головна валюта українців, у якій вони зазвичай тримають свої заощадження та отримують «тіньові» зарплати у конвертах.

Всі статті рубрики