Слов’яни на лінії вогню

Слов’яни на лінії вогню

Закордонні ЗМІ широко коментують загибель українця зі складу поліцейського підрозділу ООН у Косові, нагадуючи, що це перша жертва зі складу поліцейського контингенту ООН із початку його місії 1999 року. Польська «Газета виборча» наголошує, що командування УНМІК та KFOR використовує поляків та українців у Косові для виконання найскладніших завдань. Саме представникам цих двох країн доручено підтримувати спокій у «найгарячішій» точці провінції — поділеному на сербську та албанську частини місті Мітровіца. Вчора поліція ООН повернулася до міста, й одразу відновилися протести сербів. Цього разу на вулиці міста вийшли учні середніх шкіл, які скандували: «Будемо боротися до смерті. Тут є Сербія, і ми не віддамо її!»

«Краще б він і вдруге конкурс до Косова не пройшов...»

«Краще б він і вдруге конкурс до Косова не пройшов...»

Учора майже всі щоденні друковані ЗМІ України повідомили про загибель у місті Мітровіца, що в сербській частині Косова, українського миротворця — 25–річного старшого лейтенанта Внутрішніх військ, заступника командира оперативного взводу спеціального миротворчого підрозділу МВС України Ігоря Кіналя. Гірка сенсація більш ніж всеукраїнського масштабу впала невимовним горем на просту тернопільську сім’ю, яка втратила сина й брата. У скромну квартиру Любові та Богдана Кіналів на бульварі Просвіти в обласному центрі впродовж вівторка намагалися потрапити десятки журналістів найрізноманітніших видань та каналів...

Хлопці, пора додому!

Хлопці, пора додому!

Про це міністр внутрішніх справ сказав «УМ» перед вильотом на неспокійні Балкани.
Учора Юрій Луценко мав вивчити ситуацію з перебуванням наших миротворців у складі спеціального миротворчого підрозділу МВС України, відвідати двадцятьох поранених бійців та забрати додому труну з тілом загиблого Ігоря Кіналя.

Всі статті рубрики