Чорна діра під назвою Тибет

Чорна діра під назвою Тибет

За даними китайської влади, станом на 23.00 вівторка в поліцію Китаю добровільно з’явилися і здалися 105 осіб, які брали участь у масових заворушеннях у столиці Тибету — Лхасі. Про це повідомила вчора китайська інформагенція «Сіньхуа». Ці особи повірили запевненням влади, що тим, хто добровільно здався, покарання буде пом’якшене. Китайська влада намагається заплямувати учасників антиурядових виступів, запевняючи, що більшість із них перебували в стані алкогольного сп’яніння.

Обірвалася «Космічна одіссея»

Обірвалася «Космічна одіссея»

Учора у своєму будинку в Шрі–Ланці на 91–му році життя помер славетний британський письменник–фантаст Артур Кларк. Він був автором більше сотні книжок, найвідомішими з яких є цикли «Космічна одіссея» та «Рама». За першою з них кінорежисер Стенлі Кубрик зняв шедевр жанру кінофантастики «2001 рік: Космічна одіссея».

Талановитий містер Мінгелла

Талановитий містер Мінгелла

Позавчора у віці 54 років помер відомий британський кінорежисер, сценарист, продюсер та актор Ентоні Мінгелла. Його життя обірвалося в лікарні через післяопераційні ускладнення. Найвідомішою є стрічка 1996 року «Англійський пацієнт», яка була відзначена дев’ятьма «Оскарами» та зібрала у світовому прокаті 230 млн. доларів.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Перший ювілей інтервенції

Перший ювілей інтервенції

Сьогодні виповнюється п’ята річниця з дня початку інтервенції США до Іраку. Напередодні президент США Джордж Буш прокоментував цю подію під час виступу в Пентагоні. Він заявив, що й тепер не має сумнівів стосовно необхідності початку війни, незважаючи на її «високу ціну в людських життях і коштах».

Всі статті рубрики