У літературну моду входить «міні»

У літературну моду входить «міні»

Часто одна перлинка на тоненькому ланцюжку має значно вишуканіший вигляд, ніж рясні разки перлового намиста. Трапляються й унікальні перлини, що порівняно з красою і вартістю однієї з них більшість перлів світу доречно порівняти хіба що з перловою крупою. Першого лютого стартував новий всеукраїнський літературний конкурс малих форм. Вперше змагатимуться не поети, не романісти, а прозаїки–мінімалісти.

БЮТ розродився «ДеБЮТом»

БЮТ розродився «ДеБЮТом»

Закарпатські БЮТівці запровадили літературну премію під оригінальною назвою «ДеБЮТ». Ідея відзначення молодих дебютантів визрівала в головах закарпатських письменників давно, але нікому було підставити під цю благородну справу міцне фінансове плече. І от БЮТ наважився, вловивши у назві премії щось таке рідне і сокровенне…

Розіп’ятий на Україні

Розіп’ятий на Україні

В Україні вдруге експонується «декоративна спадщина» Па­раджанова — уламки його матеріального світу, переплавлені в образи. І коли дивишся на його розфарбовані фломастером чорно–білі фотографії, постановочні світлини з фруктами на голові чи в химерних капелюшках, чи еклектично наклеєні репродукції, фотографії, обрізки мережива, пір’я і блискітки, завжди тягне прийти додому і негайно зробити щось подібне. Адже здається: це так просто. Ось портрет Пушкіна, на обличчя поета наклеєна фотографія Володимира Висоцького, в районі рук приклеєно гриф від гітари і два шматки гітари у правому нижньому кутку і в лівому верхньому. До того ж і наклеєно неакуратно, і скло тріснуте, і асоціації занадто прямолінійні. А чи повториш настрій колажу?

Всі статті рубрики