Енергійніше з енергетикою!

Енергійніше з енергетикою!

Президент Віктор Ющенко наполягає на ухваленні збалансованого фінансового плану НАК «Нафтогаз України» на цей рік. «РНБО не завершить своє засідання, поки не ухвалить рішення, що «Нафтогаз України» повинен мати збалансований баланс своєї діяльності», — заявив Ющенко, відкриваючи вчорашню Раду нацбезпеки. Її засідання, на відміну від попереднього, 18 січня, обійшлося без бійок. І з меншою кількістю присутніх, адже «губернатори», згідно з указом Президента, виведені зі складу РНБО.

Портнов має забезпечити Юлі президентство?

Портнов має забезпечити Юлі президентство?

Фракція Блоку Тимошенко наполягатиме на тому, щоб у перший же день роботи другої сесії Верховної Ради (себто наступного вівторка) парламент звільнив із посад тих керівників органів виконавчої влади, на місце яких коаліція демократичних сил уже має інші кандидатури. Як наголосив на прес–конференції з цього приводу молодий БЮТівець Валерій Писаренко, зокрема, це стосується голови Фонду держмайна. За словами нардепа, у ВР уже внесено подання Прем’єр–міністра на звільнення з крісла голови ФДМУ Валентини Семенюк і зареєстровано відповідний проект постанови.

Луценко й Черновецький «поб’ються» знову

Луценко й Черновецький «поб’ються» знову

У рамках розслідування кримінальної справи, яку було порушено щодо глави МВС Юрія Луценка, слідчі прокуратури мають намір провести відтворення обставин інциденту між міністром та мером Києва Леонідом Черновецьким. «Буде відтворюватися обстановка, всі слідчі дії, які допоможуть пролити світло на цей інцидент», — повідомив учора на прес–конференції прокурор Києва Євген Блажівський.

Замахнувся сам на себе?

Замахнувся сам на себе?

Замаху на життя Євгена Кушнарьова у 2006 році не було. Вибух, який пролунав біля офісу Партії регіонів у Харкові, був імітацією. Про це заявив один із обвинувачених у справі про вибух Володимир Приймак, повідомив «Медіа–порт». За словами Приймака, екс–охоронець Кушнарьова Ігор Бударний заявив йому, що вибухівка потрібна «для тренування охоронців». Пристрій мав спрацювати із запізненням, а перед вибухом видати звуковий і світловий сигнали. Пізніше охоронець покійного політика розповів, що вибухівка буде використана «для імітації замаху на Євгена Петровича, і шеф у курсі», розповів Приймак.

Ігри без правил

Ігри без правил

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Азартні ігри існують, мабуть, відтоді, як на Землі зародилася цивілізація, і стільки ж часу приносять їхнім організаторам шалені прибутки. Цілком законні й систематизовані, якщо гральний бізнес чітко регулюється відповідними нормативними актами, і «тіньові», стихійні — якщо відповідного законодавства не існує або воно недосконале. В Україні, на жаль, поки що доводиться говорити радше про другий варіант. І в інтересах держави виправити цю ситуацію якомога швидше, аби бюджет не втрачав величезні кошти, які може приносити галузь розважальної індустрії.

Ще один указ на «К»

Ще один указ на «К»

Президент Віктор Ющенко підписав указ про деякі заходи щодо вдосконалення, формування та реалізації державної антикорупційної політики. Про це вчора на брифінгу повідомив заступник голови секретаріату Президента Ігор Пукшин, коментуючи підсумки зустрічі Ющенка з міністром юстиції Миколою Оніщуком.

Піскуна не четвертують

Піскуна не четвертують

Секретаріат Президента відкидає варіант поновлення на посаді Генерального прокурора Святослава Піскуна. Нагадаємо, тричі прокурор заявив про намір здійснити черговий «камбек» після того, як Конституційний Суд визнав закон про депутатське сумісництво неконституційним і таким, що втратив чинність. Руслан Кирилюк, який очолює службу представництва в судах інтересів Президента та створених ним допоміжних органів секретаріату, пояснив, що ухвали КС не мають зворотної сили.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Перепад висот

Перепад висот

Найвищим досягненням українських майстрів подолання крутих схилів на лижах досі залишається 12–те місце Миколи Скрябіна у двоборстві на Олімпійських іграх у Нагано далекого 1998 року. Державний тренер з гірськолижного спорту Леонід Тікун тоді назвав його історичним і продовжує стверджувати, що українці ще довго рівнятимуться на той результат. Але якщо в нас на схилах Буковеля і Славського ніде протовпитися від величезної кількості гірськолижників, то чи не час подумати про поліпшення результатів і на міжнародній спортивній арені?

ХРОНІКА

ХРОНІКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Битва за мільйон

Битва за мільйон

У сезоні 2007/08 очні поєдинки в чемпіонаті України кияни й «гірники» вже провели, а привід ще раз помірятися силами знайшли за кордоном — у фіналі Кубка Першого каналу (Росія) в Тель–Авіві.

Всі статті рубрики