НОВИНИ ПЛЮС

30.01.2008

БЮТ інтегрувався

Європейська народна партія прийняла українську партію «ВО «Батьківщина» у свої члени. Наразі це робоче рішення ЄНП. Найближчим часом, як заявив генеральний секретар партії Антоніо Лопез Істуріз, воно буде офіційно оформлене. Істуріз запевнив, що його партія буде гідним партнером українських політичних сил на шляху реформ. Перебуваючи у Брюсселі, Тимошенко сказала, що очікує від членства в ЄНП підтримки української демократії і європейської інтеграції. Членом Європартії також є партія «Наша Україна».

Президент — за відставку голови Ощадбанку

Президент Віктор Ющенко на зустрічі з керівництвом Верховної Ради і Кабінету Міністрів зажадав відправити у відставку голову правління Ощадбанку Анатолія Гулея. Про це, посилаючись на джерела, повідомила газета «Коммєрсант–Україна». Одним із аргументів Президента була перевірка ОБУ Національним банком та виявлені порушення. Віктор Ющенко буцімто також натякнув, що банк спрямовував гроші на фінансування Партії регіонів.

Прем’єр Юлія Тимошенко хоче переконати Віктора Ющенка не звільняти керівника Ощадбанку. «Я переконана, що під час особистої зустрічі я дам Президенту об’єктивну інформацію про роботу Ощадбанку і його керівника», — заявила Прем’єр у Брюсселі.

Олігархи зігріватимуть дітей із Віталіною Ющенко

Президент Віктор Ющенко затвердив персональний склад Національної ради з питань благодійництва «Зігрій любов’ю дитину», котру недавно очолила його донька Віталіна Ющенко. Першим заступником Віталіни буде Олександр Шлапак — перший заступник глави СП. До ради, за згодою, також можуть увійти відомі бізнесмени: Рінат Ахметов, В’ячеслав Богуслаєв, Вадим Новінський, Віктор Пінчук, Петро Порошенко, Сергій Тарута, Дмитро Фірташ, Едуард Шифрін тощо. Також до складу ради включені міністри Іван Вакарчук (освіти та науки), Василь Князевич (охорони здоров’я), Юрій Павленко (сім’ї, молоді та спорту).