Швидка інвестиційна допомога

Швидка інвестиційна допомога

За фактами недавніх підземних аварій на шахтах «Шахтарська–Глибока» та «Воскресенська» порушено карні справи за однією і тією ж статтею Кримінального кодексу — «Порушення правил безпеки під час проведення робіт із підвищеною небезпекою, які спричинили загибель людей чи інші важкі наслідки». Спеціальна комісія встановила — у Шахтарську загинули двоє гірників та двоє отримали важкі травми внаслідок грубих порушень правил безпеки, що й призвели до вибуху детонатора, який залишився у породі після планових вибухових робіт. Зокрема, гірничий майстер, виявивши шнур від детонатора, який не спрацював, не заборонив ведення тут робіт і не вивів людей у безпечне місце.

Головне, що костюмчик одноразовий

Головне, що костюмчик одноразовий

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Урочиста церемонія передачі комплектів індивідуального захисту відбулася вчора у приміщенні Міністерства з питань надзвичайних ситуацій. По­дарунки для українських рятувальників привіз особисто Надзвичайний і Повноважний посол США в Україні Вільям Тейлор. Пан Тейлор зазначив, що комплекти унікальні, адже вони одноразові. Відразу після використання їх будуть знищувати. Зазначимо, що до цього часу в Україні використовували тільки багаторазові комплекти, які підлягали тривалій термічній обробці.

«Торгсін», біля якого торгували смертю

«Торгсін», біля якого торгували смертю

З перев’язаним жалобною стрічкою Державним прапором, запаленими свічками і двома хлібинами на вишитому рушникові вийшли позавчора о сімнадцятій годині на пішохідну «стометрівку» вулиці Жовтневої в центрі Полтави активісти трьох місцевих громадських організацій — обласного товариства політв’язнів і репресованих, «Громадянського суспільства» і «Жіночої громади». Так розпочалася ініційована ними вахта пам’яті жертв Голодомору, що триватиме до поминального дня. Тобто сто днів підряд, змінюючи один одного, сюди, до будинку, в якому під час Голодомору 1932—1933 років знаходився так званий «Торгсін», на одну годину приходитимуть небайдужі люди, щоб нагадувати землякам про жахіття 75–річної давнини.

Кавалер ордена Бандери

Кавалер ордена Бандери

Відповідну ініціативу озвучив голова Львівської обласної організації Конгресу українських націоналістів Микола Пшевлоцький. Нагороду у вигляді золотого хреста пропонується вручати всім без винятку, хто боровся за самостійність Української держави незалежно від формувань і способу боротьби. Відтак, каже пан Пшевлоцький, це можуть бути і вояки Української галицької армії, і солдати УНР, УПА чи Закарпатської України. «Ця нагорода покликана об’єднати націю. Якщо ті, хто воювали в лавах радянської армії, боролися за Україну, я не виключаю, що і вони можуть бути удостоєні цієї відзнаки», — розповів він «УМ».

Юля втрапила в п’ятірку

Юля втрапила в п’ятірку

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Українська модель Юлія Андрусенко увійшла до топ–п’ятірки красунь міжнародного конкурсу «Топ Модель Світу». Фінал конкурсу відбувся у Хургаді (Єгипет). За титули конкурсу, який цього року проводився вп’ятнадцяте, боролися дівчата більш ніж iз 40 країн.

Реконструкція Бою

Реконструкція Бою

29 січня минає 90 років з того дня, коли близько 500 українських курсантів, ліцеїстів та студентів стали до бою з чотиритисячною більшовицькою ордою полковника Муравйова у відчайдушній спробі захистити Київ, столицю молодої Української Народної Республіки. Українські пластуни відзначать цю дату інсценівками самого бою, теренівками (іграми на місцевості), пам’ятними вечорами та покладанням квітів.

Хочу «Жигулі»!

Хочу «Жигулі»!

Про резонансне затримання стало відомо від новопризначеного керівника обласної міліції Полтавщини Михайла Цимбалюка. За його словами, полтавські міліціонери затримали банду злодіїв, що цілеспрямовано викрадали автівки по всій Україні. Автозлодії спеціалізувалися переважно на легковиках «ВАЗ» десятої моделі, хоча інколи, на «безриб’ї» задовольнялися й іномарками. Трохи переобладнавши викрадені «десятки», крадії за налагодженою схемою збували їх під виглядом нових.

Всі статті рубрики