РАХУНКОВА ПАЛАТА

25.01.2008

11 мільярдів гривень

планує виділити уряд у 2008 році на будівництво і ремонт доріг та аеропортів уряд. Це у півтора раза більше, ніж було виділено на це в 2007 році. За даними прес–служби Міністерства фінансів, більше 9 мільярдів гривень планується видати на розвиток автомобільних доріг, решта піде на будівництво, реконструкцію і ремонт аеропортів.

 

175 мільйонів доларів

переказали торік з–за кордону буковинські заробітчани своїм українським родичам. У порівнянні з 2006 роком сума переказів зросла майже на 37 мільйонів доларів. Про це УНІАНу повідомили у прес–службі Управління Нацбанку в Чернівецькій області. Як зазначили в прес–службі, загальний обсяг доходів обласного бюджету на 2008 рік у Чернівецькій області затверджено в сумі 813,8 млн. грн., у тому числі обсяг власних надходжень — 151,3 млн. грн. Таким чином, торік заробітчани перерахували на Буковину коштів більше, ніж загальний обсяг бюджету області у 2008 році.

 

55,6 мільйона

абонентів мобільного зв’язку нараховується на сьогодні в Україні. Такі дані наведено у щомісячному аналітичному звіті агентства Advanced Communications & Media. За 2007 рік кількість громадян, які долучилися до мережі мобільного зв’язку, зросла на 13 відсотків. Якщо не брати до уваги немовлят та немічних, то можна стверджувати, що мобільний телефон нині має практично кожен українець.

 

13 тисяч нелегалів

видворила Україна в 2007 році. Про це повідомив заступник директора Департаменту охорони державного кордону Держприкордонслужби Борис Марченко. Найбільше в Україні осідає вихідців із Азербайджану, Узбекистану, Китаю та В’єтнаму. Водночас для переважної більшості нелегальних мігрантів наша країна є тільки перевалочним пунктом на шляху до заможніших країн Європи.

 

13,9 тисячі водіїв

були позбавлені прав від початку спецоперації ДАІ. Крім того, суди винесли 31 тисячу 905 постанов про накладення на водіїв штрафу. Загалом із початку спецоперації працівники Державтоінспекції виявили понад 398 тисяч порушень Правил дорожнього руху, з них 79,9 тисячі тих порушень, що є причиною ДТП. У тому числі виявлено 17 тисяч 452 факти керування транспортними засобами у нетверезому стані.

 

На 1,5 тисячі гривень

зросли у Києві витрати споживача середнього класу за 2007 рік. А зарплата киян зросла лише на 900 гривень. Таких висновків дійшли фахівці журналу «Деньги», порівнявши річні результати власних незалежних розрахунків індексу зростання цін і зарплат у столиці. За даними видання, найбільше — на 32,5% — в 2007 подорожчали послуги. Продукти стали дорожчими на 21,54%, промтовари — на 20,3%. За прогнозами журналу, в 2008 році споживча корзина середнього класу подорожчає, як мінімум, на 15—16%.

 

52 факти врізки

в нафто– і газопроводи було виявлено торік на Полтавщині. Такі дані оприлюднив начальник міліції Полтавської області Михайло Цимбалюк. За його словами, минулого року в області затримано три організовані групи, які займалися несанкціонованим відбором газового конденсату й сирої нафти. А відповідно до оперативної інформації, таких груп у даний час на території області діє десять.

 

36,7 відсотка

українців підтримують надання воякам УПА статусу учасників національно–визвольних змагань та відповідних пільг. Водночас 46,1% населення виступає проти такої ініціативи. 18% людей не визначилися зі своїм ставленням до цієї проблеми. Такі дані отримали під час соціологічного опитування, проведеного фондом «Демократичні ініціативи» та фірмою «Юкрейніан соціолоджі сервіс».

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>