Увіковічнили заживо

Увіковічнили заживо

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

У місті Коломия, що на Івано–Франківщині, 5 січня відкрили незвичайний пам’ятник, прообразом якого став живий сотенний УПА Мирослав Симчич. Цього дня дідусеві стукнуло 85 років. Як зазначив один з ініціаторів, лідер ВМГО «Студентське братство» Олег Яцен­ко, пам’ятник звели справді легендарному упівцю та почесному члену Студентського братства. «Ми багато років чекали на відкриття цього пам’ятника, — зазначив пан Яценко. — Адже ця людина заслуговує на таке визнання».

Київ — Малевичу

Київ — Малевичу

Орієнтовно вже наступного року до 120–річчя від дня народження художника Казимира Малевича в Києві буде встановлено пам’ятний знак авторові «Чорного квадрата». Відповідне розпорядження підписав київський мер Леонід Черновецький. Нагадаємо, що Казимир Малевич має безпосереднє відношення до Києва — тут він народився, а також учився в Київській мистецькій школі. І лише в 1904 році переїхав у Москву.

Щойно ж про синагогу домовлялися!

Щойно ж про синагогу домовлялися!

Канцелярія прем’єр–міністра Ізраїлю Ехуда Ольмерта докладає зусиль для перенесення могили уманського праведника цадика Нахмана до Єрусалима. У разі досягнення компромісу ізраїльтяни готові запропонувати українській стороні високу фінансову компенсацію, повідомляє «Німецька хвиля». Ще наприкінці грудня делегація МЗС Ізраїлю на чолі із заступником гендиректора цього відомства Пінхасом Авіві відвідала Умань та Київ. Але вже тоді українська сторона чітко заявила, що поховання хасидського праведника буде визнано часткою національно–культурної спадщини України.

Нема диму без вугілля?

Нема диму без вугілля?

Усна народна творчість по–своєму відреагувала на ті події, що супроводжують вітчизняний вуглевидобуток. Тому, подейкують, з’явилася навіть конкретна пропозиція об’єднати два нинішні міністерства в одну структуру, оскільки вони й так нагадують сіамських близнят. На підтвердження цього клопотання — чергова підземна пожежа: цього разу на шахті імені Калініна ДП «Донецька вугільна енергетична компанія».

Нова «дівчина Бонда» — з Бердянська

Нова «дівчина Бонда» — з Бердянська

Минулого тижня продюсери чергового фільму про пригоди супер­агента 007, який має робочу назву «Джеймс Бонд № 22», повідомили, що черговою «дівчиною Бонда» стане британська акторка Джемма Артертон. Але по тому змінили вибір і вчора повідомили, що головну жіночу роль у новому фільмі про Бонда виконає 28–річна українська супермодель та акторка Ольга Куриленко.

Одним махом

Одним махом

Міністр транспорту та зв’язку Йосип Вінський стурбований тим, що в 2007 році «Укрзалізниця» спрацювала без прибутку. Як передає УНІАН, торік збитки підприємства від перевезення пасажирів становили три мільярди гривень. Для того, щоб покращити ситуацію, транспортники вирішили підняти ціни на квитки.

Загублені в морі

Загублені в морі

Надії знайти когось живим із затонулого судна «Ванесса» практично не залишилося. Але керівник прес–служби кримського Главку МНС Володимир Іванов повідомив «УМ», що пошукова операція триватиме доти, доки не вдасться виявити тіла всіх моряків екіпажу суховантажа. З цією метою чотири наземні групи у складі сімдесяти еменесників і прикордонників і досі обстежують усі бухти і бухточки вздовж західного узбережжя Азовського моря.

Cмерть перед Різдвом

Cмерть перед Різдвом

Трагічно закінчилася історія кохання двох молодят із Турківського району на Львівщині. Вже небагато залишалося Олені та Петру чекати до повноліття, щоб одружитися, та не судилося. Через непорозуміння гарячі голови наробили лиха, перет­воривши різдвяні свята на власні похорони.

Чорт Ступка викликає на бій Ангела Положинського,

Чорт Ступка викликає на бій Ангела Положинського,

Те Різдво, яке щороку спостерігаємо по телевізору, не має жодного відношення до справжнього українського Різдва, як його святкували наші предки віками. Режисер і продюсер Михайло Крупієвський (Євробачення–2005, інавгурація Президента України Віктора Ющенка, телетрансляція концерту Елтона Джона на Майдані) святкував якось Різдво на львівській квартирі у Тараса Чубая і заприсягся донести різдвяний дух всій Україні. Так народилася ідея щорічного фестивалю «Наше Різдво», який 10 і 11 січня вперше пройде в Палаці спорту, а 13 січня о 13.15 на «1+1» можна буде побачити телевізійну версію з двох 45–хвилинних частин.

Всі статті рубрики