Ой леле–, лелеко, не лети далеко!

29.12.2007
Ой леле–, лелеко, не лети далеко!

В українських магазинах новорічних сувенірів жваво торгують китайськими пацюками. Тим часом за 32–річним зороастрійським календарем, наступний рік присвячено чорногузам. За легендою, наступного року ці благородні птахи — охоронці родинного щастя — протистоятимуть нахабним слизьким жабам.

Отже, нас чекають очеретяні війни з пустопорожнім жаб’ячим кумканням та спроби навести лад у власній господі. Лелеки, незважаючи на пристрасть до далеких подорожей, завжди повертаються до рідного гнізда. Люди, народжені 1942–го, 1974–го, 2008–го років, зазвичай однолюби, мовчазні одинаки, які звикли розраховувати тільки на власні сили.

Цього року варто більше довіряти стриманим аскетам, які переймаються практичними результатами своєї праці. Рік сприятливий для налагодження сімейних стосунків, облаштування житла.

 

Овен: «Мета виправдовує засоби»

Якщо ви тривалий час прагнули досягти важливих цілей і невтомно над цим працювали, зможете насолодитися плодами багаторічної праці. Успіх протягом усього року чекає на Овнів–кар’єристів. Можливо, доведеться кардинально змінити сферу діяльності. Розслабитися можна буде наприкінці весни — на початку літа. Матеріальні надходження можна очікувати у квітні–травні та у жовтні.

 

Тілець: «Кількість переходить у якість»

Останні три роки ви жили, як на вулкані. Відтепер ви не відчуватимете себе загнаною білкою в колесі: кожен наступний крок супроводжуватиметься достойним поцінуванням: отримаєте від роботи справжнє задоволення. Зростають шанси знайти надійного партнера або стабілізувати стосунки з коханою людиною. Саме час визначити спільні пріоритети та стратегічну мету на майбутнє. Кінець зими та кінець літа примусять дещо похвилюватися. Але віра в себе дозволить відділити зерно від полови.

 

Близнюки: «Не помиляється тільки нероба»

Рік сумнівів та метаморфоз. Не бійтеся помилок: їх можна виправити, коли щиро прагнете змінюватися на краще. Для досягнень у роботі та кар’єрі рік сприятливіший, ніж для облаштування тихого сімейного гніздечка. Втім не очікуйте голосних фанфар та урочистих нагород. Особисте моральне та матеріальне задоволення — як винагорода за терпіння і наполегливість — саме те, на що варто сподіватися. Для цього найсприятливіша перша половина весняної пори та кінець літа.

 

Рак: «Мій дім — моя фортеця!»

Яким би успішним і привабливим не здавався комусь ваш професійний поступ, енергію наступного року варто спрямувати на вирішення особистих проблем. Навіть якщо ви натикатиметеся на спротив колег та друзів, пріоритетом варто вибрати кохану людину. Планети забезпечать тут повну взаємність. За таких умов кар’єра та заробітки стабілізуються ніби за щучим велінням. Можлива зміна місця проживання.

 

Лев: «Усе, що не вбиває, робить нас сильнішими»

Січень ще дозволить трохи полінуватися. А от потім серед зими для вас настануть справжні жнива: пожинатимете плоди попередніх дев’яти років власної бурхливої життєдіяльності. За будь–яких обставин, життя кардинально зміниться, і до цього варто морально підготуватися. Друга половина року більш вдала. Особливо якщо ви готові вкладати кошти в нові проекти і розумієте, що моментальних результатів очікувати не варто.

 

Діва: «З милим рай і в курені. Та ліпше в палаці»

Зовнішні обмеження, які досі примушували вас діяти у режимі максимальної економії ресурсів і часу, нікуди не зникнуть. Але ви вже навчилися узгоджувати бажання з можливостями. І отримаєте за це винагороду. Наступний рік — чудова пора для розвитку бурхливих стосунків з коханою людиною. Або з’явиться новий довгоочікуваний партнер, або стосунки з попереднім вдасться перевести на якісно новий рівень. У червні можете змінити професійні пріоритети. На початку осені не варто ризикувати грошима, щоб не втратити те, що маєте.

 

Терези: «Щоб наповнити чашу заново, спершу її спорожніть»

Рік самовдосконалення та переоцінки власного «я». Спочатку все навколо здаватиметься нечітким та ненадійним. Неприємний спогад про втрачені можливості приправить песимізмом несміливий погляд у майбутнє. Викиньте на сміття підгорілий млинець! Вже із серпня життя засяє новими фарбами. Стимулом до дії стануть досі не реалізовані внутрішні ресурси та нові дружні стосунки. Загалом друга половина року складатиметься доволі успішно і дозволить значно швидше досягати бажаних результатів.

 

Скорпіон: «З–поміж двох гарних шансів обирайте обидва»

Якщо досі оточуючі не поспішали визнавати ваші достоїнства, наступний рік виправить цю несправедливість. Хоча перша половина нагадуватиме про жорстокість світу поодинокими випадами заздрісників, уже з травня відчуєте полегшення. Пропозиції щодо кар’єрного росту та зміцнення матеріального становища дозволять почуватися впевненіше. Особисте життя складатиметься настільки бурхливо, що примусить подумати про доцільність узаконеної полігамії в деяких державах. Наприкінці літа з’явиться шанс отримати нову вигідну посаду. Добре зважте всі плюси і мінуси: 2009 рік стане жорсткою перевіркою правильності вашого вибору.

 

Стрілець: «Журавель у небі не заважає утримувати синицю в руках»

Бурхливі події і кардинальні зміни попередніх літ нарешті матеріалізуються для вас доволі прогнозованою реальністю. За інерцією, ще ваблять найвищі хвилі присмирнілої стихії, але варто «повернутися до наших баранів». Тобто — приділити увагу справам насущним і приземленим. Не варто починати рік зі сварок з близькими людьми. Не вимагайте від них усього й одразу. Якщо потерпите з емоційними вибухами до квітня, переконаєтеся, що ваші зусилля дадуть чудовий результат. Зусилля шулік–недругів звести нанівець вашу роботу нівелюєте стриманістю і цілеспрямованою працею. Тоді серед домашніх курчат, яких рахуватимете восени, є шанс виявити навіть синього птаха.

 

Козеріг: «Коли чітко бачиш мету, перепони зникають самі»

Так дивно отримувати компліменти, призи і подарунки там, звідки їх ніколи не чекав! Але — приємно. Якщо вже ви опинилися на святі, де саме вас хочуть бачити іменинником, варто спробувати себе у цій ролі. Головне — пам’ятайте, що тут заведено жартувати, веселитися і звільнятися від буденних проблем. Тому, ставши розпорядником свята, не намагайтеся закликати інших до порядку та дисципліни. Розслабитися через надмірну увагу оточуючих не вдасться, залишається тільки насолоджуватися рідкісним для вас моментом куражу. Чітко уявити розвиток подій та спланувати витрати не вийде. Початок і кінець весни сприятливі для налагодження особистих контактів. Восени доведеться серйозно зважити перспективи професійного зростання на попередньому місці роботи.

 

Водолій: «Усе нове — відчищене від бруду старе»

Цього року роль суворого контролера відводиться вам. Причому ревізувати доведеться власне життя. Важлива деталь: відкиньте оціночні висновки. Просто проведіть інвентаризацію подій, вчинків та їхніх наслідків, не осуджуючи ні себе, ні інших. Корисне — в трюм, непотріб — за борт. Підняти вітрила і — рушаємо новим курсом. Весняний шторм не зупинить, а тільки додасть швидкості відремонтованому кораблику вашої долі. В особистому житті циклонів не передбачається. Середина осені обіцяє важливу подію, що кардинально вплине на ваш подальший курс.

 

Риби: «З часом правда солодшає, а брехня гіркне»

Якщо наприкінці 2007 року вам вдалося визначитися з пріоритетами на майбутнє, не варто шукати нових можливостей. Краще таки зосередитися на обраній справі, навіть якщо хочете розслабитися і почекати ліпшої нагоди. Інакше фортуна, терпіння якої довго випробовують, таки образиться. В першу чергу це позначиться на стосунках з коханою людиною. Ви ними звикли дорожити? Доведіть це вже не тільки словами. Бо навесні з ілюзіями сімейного благополуччя розпрощаєтеся. Професійні успіхи обіцяють порадувати в другій половині року. Початок осені дещо розчарує. Та якщо вас не зіб’є з темпу певна агресивність колег і навіть приятелів, уже до кінця року ваші зусилля помітять і матеріальна винагорода не забариться.

Інна ТЕСЛЕНКО, спеціально для «УМ»
  • Коли вона не працює...

    Дочка Шона Карра, більше відомого як зятя Юлії Тимошенко, трохи підпсувала «страждально–войовничий» імідж своєї непрямої «бабусі». Завдяки їй усі дізналися, що торік Юля Володимирівна непогано відпочила в Іспанії. А сайту «Таблоїд» стало відомо, що за свій кількатижневий релакс Тимошенко платила по 7 тисяч євро за добу. >>

  • На небезпечно малій висоті

    «Ти диви: тут як на авторинку, — двоє друзів роздивлялися літаки з парку «антонівської» авіакомпанії, що стояли в ряд один біля одного. — Напишемо внизу: не битий, не шпакльований, один господар...». >>

  • Смугаста, мов Тигр

    «Хобі, що стало стихійним лихом» — так називає своє захоплення прогнозуванням погоди відомий волинський журналіст і письменник Володимир Лис. Займається він цією справою понад двадцять років. Перший свій прогноз склав у 1989 році, й відтоді щороку тисячі людей у всіх куточках України чекають «погоди від Володимира Лиса». Хоч Володимир Савич попереджає, що прогноз він складає винятково для Волині, відтак його передбачення «діє» в радіусі 150 кілометрів. >>

  • Віщий бабак

    ...Густа завіса хмар над Гайдарами, що на Харківщині, і непримне мрячіння дрібного дощу принесли добру звістку. Новий український синоптик Тимко II не побачив учора власну тінь. Це означає, що весна в наших краях буде ранньою і теплою. Отже, зимі вже недовго залишилося... >>

  • Медові ріки на Дніпрових берегах

    Сьогодні цивілізований світ не хоче їсти цукор і лікуватися хімією — він повертається до тисячолітніх джерел життя і обирає... мед. На всіх континентах «нектар богів» стає рушієм харчового, сільськогосподарського, фармацевтичного, косметичного виробництва. Продукти бджільництва тепер в усьому — в помадах, хлібі, інгаляторах, жувальних гумках, мазях, вині... Україна у «медових справах» задніх не пасе: за виробництвом меду ми — перші в Європі й п’яті у світі. В нас прадавня культура бджільництва й надзвичайні економічні перспективи. Мед може і повинен стати світовим брендом української нації — таким як французький сир і вино чи російська горілка. І світ уже дав нам картбланш: у 2013 році до України з’їдуться на конгрес бджолярі з усіх куточків планети. Адже на цьогорічному всесвітньому форумі у Франції ми переконали усіх: Україна — медовий край. Як це відбувалося, бачила і «Україна молода». >>

  • Імітація навколо «саркофага»

    «Нове чорнобильське «Укриття» захистить Україну і світ!» Відтоді, як цей захоплений вигук пролунав над країнами і континентами, світ завмер в очікуванні небаченої конструкції завдовжки 257, завширшки 150 і у висоту — майже 110 метрів... Минув не один термін завершення будівництва цього дива, а нас як захищав, так і захищає від отих клятих радіонуклідів трохи підрихтований старенький саркофаг, зведений усього за півроку без зайвих гасел і обіцянок.
    Що ми зазвичай чуємо і читаємо про Чорнобиль? Безневинні сенсації на кшталт двоголових телят (трьох–чотирьох — потрібне підкреслити) чи одноголових самоселів, байки про мертве місто Прип’ять і дивне захоплення екскурсіями в епіцентр трагедії. Як і раніше колеги–журналісти, геройськи напнувши груди, з мікрофоном і блокнотом рвуться до зруйнованого реактора, аби й собі «засвітитися» в чорнобильській зоні... Вся ця екзотика була й буде. Ось тільки «за кадром», як завжди, залишаються досить делікатні соціально–економічні і фінансові проблеми Чорнобиля, які не такі показні на вигляд і надто складні для газетно–телевізійних матеріалів, а тим паче для сприйняття пересічними громадянами. До цих проблем докопатися не так просто, та й кому це потрібно? Не розпорошуючись на всі чорнобильські проекти, уважніше придивимось до найбільш «уживаної» теми останніх років — заплановане будівництво нового «Укриття», або НБК (нового безпечного конфайнменту). Ось перше–ліпше повідомлення з посиланням на члена групи радників ЄБРР із чорнобильського проекту, академіка Валерія Кухаря: «На жаль, усі плани досі не виконували, та є надія, що до 2012 року ми отримаємо «Укриття»–2»... >>