НОВИНИ ПЛЮС

22.12.2007

Відповідь Путіну

Міністр закордонних справ Володимир Огризко розглядає останні заяви російської влади щодо України як публічний прояв внутрішньополітичних процесів в Росії. Міністр зазначив, що в Україні не хотіли б, аби зовнішні сили намагалися розділяти український народ і протиставляти одні регіони іншим. «Те, що ми чуємо окремі реакції, давайте залишимо їх на совісті тих, хто їх робить», — цитує Огризка УНІАН.

Відділ кадрів

Прем’єр Юлія Тимошенко звільнила всіх радників попереднього Прем’єра. Кабмін також почав звільняти заступників міністрів.

Президент Віктор Ющенко вивів зі складу РНБО Віктора Януковича, Миколу Азарова, Анатолія Гриценка, Василя Цушка, Арсенія Яценюка. Їх звільнено через втрату посад, які автоматично робили їх членами РНБО. Також Ющенко вивів із складу РНБО екс–секретаря Івана Плюща та його заступника Юрія Продана — у зв’язку з переходом на іншу роботу. Натомість глава держави ввів у РНБО Юлію Тимошенко, Юрія Єханурова, Юрія Луценка та Володимира Огризка.

Влада в областях залишиться президентською

Секретаріат Президента виключає зміну голів обласних державних адміністрацій залежно від їх належності до тієї чи іншої політичної сили. Про це вчора на брифінгу заявив керівник головної служби регіональної політики СП Олександр Старух. «Секретаріат буде реагувати, тому що, як записано в Конституції й законах, це компетенція Президента України. Президент призначає й звільняє «губернаторів». Відповідно ніяких змін у цьому напрямку не буде», — сказав Старух, відповідаючи на запитання, як буде реагувати СП у разі, якщо Кабінет Міністрів ініціюватиме зміну обласних голів залежно від того, яка політсила набрала в регіоні найбільшу кількість голосів на виборах Верховної Ради.