Кальміус впадає в шахту імені Засядька

Кальміус впадає в шахту імені Засядька

На донецькій шахті імені Засядька вже закінчили затоплення аварійної ділянки, до чого довелося вдаватися, аби нарешті приборкати підземну пожежу. Всього з річки Кальміус в аварійні виробки подали 944 тисячі 869 кубометрів води. Нині під землею, враховуючи, що немає небезпечної концентрації чадного газу, тривають аварійно–відновні роботи. Тут постійно чергують два відділення бійців воєнізованої гірничо–рятувальної служби, які контролюють повітря, оскільки не виключається можливість витіснення водою метану.

Не розлучусь із комсомолом...

Не розлучусь із комсомолом...

Віднедавна у донецьких комуністів з’явився серйозний подразник — указ Президента України, де йдеться про можливість перейменування вулиць, площ та районів, які носять імена діячів радянської доби. Мітинг під категоричним гаслом «Руки геть від наших вулиць і площ!» відбувся на площі імені Леніна. Його учасники — переважно літні люди — рішуче засудили згадану ініціативу глави держави. Більше того, за словами керівника депутатської фракції КПУ в Донецькій обласній раді Сергія Ільїна, головним завданням нині є «захистити рідний Донбас від диктатури Ющенка».

Спадщина Лифаря повертається

Спадщина Лифаря повертається

Цілий світ знав його як Сержа Лифаря, соліста «Російського балету», — трупи Сергія Дягілева, яка виступала у Франції, як балетмейстера і танцівника Паризької опери, де його називали «богом танцю» і «добрим генієм балету ХХ століття». Але народився Сергій Михайлович Лифар у Києві і танцювати починав саме тут, у класі танцю при Київській опері. Він до кінця життя вважав себе українцем і киянином, тож маємо всі підстави пишатися ним, як нашим великим співвітчизником. У 2002 році, через шістнадцять років після смерті Сергія Лифаря, його вдова, Ліліан Алефельдт передала до Національного музею історії України частину мистецької спадщини та речей видатного танцівника: сценічні костюми, листи, нагороди — загалом понад 500 речей. Цього року пані Алефельдт через постійного представника України при відділенні ООН у Женеві Євгена Бершеду передала в Україну ще 300 предметів, пов’язаних з Сергієм Лифарем.

Київ «дарує» фортецю державі

Київ «дарує» фортецю державі

Міська рада столиці передала музей–заповідник «Київська фортеця» в управління Міністерства культури і туризму. При цьому майно музею депутати залишили у комунальній власності, а не передали у державну, як планувалося раніше. Рішення, однак, задовільняє музейників, і вони не вимагатимуть наразі передачі майна у держвласність.

Удар у серце

Удар у серце

Стали відомі подробиці резонансної загибелі 18–річного Юрія Сташенка, який помер 19 грудня у військовій частині в Лозовій, що на Харківщині. Спочатку в частині стверджували, що солдат начебто помер від нападу епілепсії. Пізніше розтин тіла загиблого показав, що смерть настала внаслідок удару в область серця, що викликало його рефлекторну зупинку. Як з’ясувало слідство, вранці після підйому в умивальній кімнаті виник конфлікт між двома військовослужбовцями строкової служби.

Новорічні «закупки» з державного гаманця

Новорічні «закупки» з державного гаманця

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Міжвідомча комісія з питань державних закупівель розпустила тендерні комітети замовників торгів — за зловживання державними коштами. Про це учора на прес–конференції повідомив представник цієї комісії, голова правління Тендерної палати України Володимир Лаба.

За «сто грамів» — у сто разів більше?

За «сто грамів» — у сто разів більше?

У секретаріаті Президента вже завершено роботу над розробкою пакета законопроектів щодо безпеки дорожнього руху, і найближчим часом вони будуть передані на розгляд Верховної Ради. За словами заступника голови секретаріату Президента з правових питань Ігоря Пукшина, перш за все, пропонується відчутне збільшення рівня відповідальності за порушення правил дорожнього руху — окремі штрафи зростуть у десятки та сотні разів. Зокрема, це стосується покарань для нетверезих водіїв, хоча штрафи за водіння «під мухою» не стануть такими, як у країнах Євросоюзу — близько 1800 євро — не той рівень достатку.

Рятуйте, вбивають! — А ви чиї?

Рятуйте, вбивають! — А ви чиї?

Рейдерство живе і процвітає. Принаймні це випливає з подій 20 грудня, коли Дніпровську райдержадміністрацію столиці намагалися захопити невідомі люди у чорних камуфляжах. Нагадаємо, конфлікт між мером столиці Леонідом Черновецьким і екс–головою цієї РДА Олександром Сотниковим закінчився звільненням останнього з посади. Потому райрада переобрала голову — нею стала представниця блоку Черновецького Оксана Мисовська. А фракції Блоку Кличка і Партії регіонів заявили про фальсифікацію виборів, розібратися в чому мав суд Дніпровського району.

Всі статті рубрики