НОВИНИ ПЛЮС

02.11.2007

Хакери видихлися

Офіційний інтернет–сайт Президента України, який раніше був заблокований унаслідок хакерської атаки, знову запрацював. Нагадаємо, відповідальність за блокування роботи сайту www.president.gov.ua взяв на себе «Євразійський союз молоді».

Житомир і Тернопіль — з головами

Президент Віктор Ющенко своїм указом призначив Юрія Забелу головою Житомирської обласної держадміністрації. Раніше він був призначений в. о. «губернатора» цієї області, після чого Житомирська організація «Нашої України» звернулася до Президента з проханням не призначати Забелу головою обладміністрації. До серпня цього року Юрій Забела був першим секретарем Соцпартії в Макарівському районі Київської області, тепер він — член партії «Наша Україна». Іншим указом Ющенко призначив головою Тернопільської облдержадміністрації Юрія Чижмаря.

У СБУ тривають «чистки»

Президент здійснив низку кадрових змін серед керівництва обласних управлінь Служби безпеки України. Так, глава держави своїми указами звільнив Володимира Мельниковича з посади начальника управління СБУ в Тернопільській області та Миколу Погребицького — з посади начальника управління СБУ в Луганській області. Крім того, Віктор Ющенко призначив Валерія Кріпака начальником управління СБУ в Черкаській області.

Депутати йдуть з роботи

Генеральний продюсер «5–го каналу» Юрій Стець звільнився із займаної посади у зв’язку з обранням до парламенту за списком блоку «НУНС» і закликав колег–депутатів до аналогічного кроку. «Таке рішення — повага до українського законодавства та норм журналістської етики», — цитує Стеця прес–служба «5–го». Водночас керівництво телеканалу запропонувало Юрію Стецю стати членом Громадської Ради «5–го каналу».

А тим часом п’ятеро депутатів Київської міської ради, обрані народними депутатами, також подали заяви про дострокове складання повноважень. Із Київради йдуть Олександр Супруненко (фракція Блоку Леоніда Черновецького), Ігор Черкаський, Олександр Пономаренко і Сергій Подгорний (всі троє — БЮТ), а також член депутатської групи Віталія Кличка Володимир Бондаренко. Супруненко обраний народним депутатом за списком Партії регіонів, решта — за списком Блоку Тимошенко.