Більше не винні

02.11.2007

Ексклюзивний постачальник газу в Україну, компанія «РосУкренерго», повідомила, що наша країна цілком розрахувалася за поставлений у 2007 році газ. «Компанія «РосУкренерго» одержала платіж на суму 729 млн. доларів від ЗАТ «Укргаз–Енерго» у рахунок погашення заборгованості. Дана виплата здійснена в рамках підписаної раніше угоди про врегулювання заборгованості за природний газ, поставлений в Україну в 2007 році», — сказано в повідомленні прес–служби компанії.

Заборгованість ЗАТ «Укргаз–Енерго» перед компанією «РосУкренерго» в розмірі 929 мільйонів доларів цілком погашена в терміни, передбачені угодою, передає «Українська правда». 18 жовтня «РосУкренерго» одержала від ЗАТ «Укргаз–Енерго» транш на суму 200 млн. доларів за рахунок погашення заборгованості.

Другого жовтня російський «Газпром» заявив, що скоротить постачання природного газу для України, якщо та не погасить до 1 листопада поточного року заборгованість у розмірі 1,3 млрд. доларів. З цієї суми 700 млн. основний споживач газу «Нафтогаз України» винен «Укргаз–Енерго», 300 млн. — «Укргаз–Енерго» винен «РосУкренерго», ще 300 — «РосУкренерго» — «Газпрому». Сторони домовилися тоді, що борг буде погашено до 1 листопада, при цьому компанія «РосУкренерго» в рахунок погашення заборгованості перед «Газпромом» передала останньому 8 млрд. кубометрів газу з підземних газових сховищ України.