Не на Місяці, а на бурштинових копальнях

Не на Місяці, а на бурштинових копальнях

Самі правоохоронці жартома зізнаються, що коли потрапляють на бурштинові копальні, мимоволі з’являється думка, що вони опинилися у фантастичному фільмі. Мовляв, саме у Сарненському та Дубровицькому районах Рівненщини можна без спеціальних декорацій та мільйонних витрат відзняти «Зоряні війні» чи якусь іншу новомодну фантасмагорію. Адже незважаючи на те, що рейдів із виявлення копачів бурштину в цих краях міліція не припиняє, винищувачі Полісся, сплативши символічні штрафи, одразу повертаються до прибуткової справи. Масштабні руйнації та непоправна шкода навколишньому середовищу їх не надто переймає. Логіка «чорних» старателів залізна: нам треба годувати сім’ї.

Вантажте долари мішками

Вантажте долари мішками

До затримання цієї контрабанди співробітники управління Служби безпеки у Вінницькій області готувалися понад місяць. Час «Ч» настав пізньої осінньої ночі, коли приблизно о пів на першу годину на пункт догляду Могилів–Подільської митниці заїхав вантажний автомобіль «Мерседес», котрий прямував у Молдову. Зовні він підозри не викликав: ніякого вантажу не віз, всі документи в порядку. Водій, який уже тривалий час працював за договором з молдовським підприємством, теж поводився спокійно — як–не–як, працював на міжнародних перевезеннях, тому перетинати кордони мав за звичну справу. Не заявляв до декларування навіть невеличку суму валюти, яку зазвичай беруть на кишенькові витрати.

Поміряйте одеські кілометри

Поміряйте одеські кілометри

Судовий процес навколо відомого в Україні ринку чимало відомих юристів вже охрестили безпрецедентним за масштабами. Нагадаємо, що у серпні претензії до ринку, який знаходиться на сьомому кілометрі Овідіопольської траси, висловила Одеська міськрада. Мер Едуард Гурвіц вважає, що ринок заборгував місту майже півмільярда гривень за оренду землі протягом останніх майже двадцяти років. Підприємці «Сьомого кілометра» з логікою мера не згодні. Бо ринок знаходиться за межами Одеси — на території Овідіопольського району. Рейдерством вважає претензії мерії до ринку й відомий адвокат Андрій Федур.

Всі статті рубрики