ХРОНІКА

12.10.2007

Теніс

У другому колі «Кубка Кремля» в Москві українка Тетяна Перебийніс поступилася вчора зірковій американці Серені Уїльямс — 5:7, 4:6.

Хокей

«Атланта» — «Оттава» — 1:3 (Житник «А» — 24:09, 5 кидків (найбільше в команді), «+1», 2 хв. штр.).

Гандбол

Українська чоловіча суперліга. Матчі 3–го туру: «Динамо» (Полтава) — «ЗТР» (Запоріжжя) — 23:30, ЗНТУ–ЗАБ (Запоріжжя) — «Політехнік» (Донецьк) — 23:18.

Турнірне становище після трьох турів: «ЗТР», «Портовик» — 6, «Будівельник» — 4 (2), «Буревісник» — 2 (2), «Шахтар–Академія», ЗНТУ–ЗАБ — 2, «Динамо», «Політехнік» — 0.

Влада і спорт

Кабінет Міністрів Януковича напередодні відставки затвердив державну цільову соціальну програму «Хокей України». Нею передбачено впродовж найближчих кількох років фінансування хокею в розмірі понад 2,5 млрд. (!) грн. Із них лише 960 млн. — державних коштів, решта — з інших джерел. «Спортивний» міністр Віктор Корж заявив, що до кінця 2009 року в Україні з’явиться близько 100 майданчиків зі штучним льодом. Найпершими мають бути введені в експлуатацію чотири льодові палаци, один з яких — у Харкові — ще не починали будувати, хоча здавати збиралися вже в грудні цього року.

Футбол

ФК «Миколаїв» виплатить донецькому «Шахтарю» 3,4 тисячі доларів за побитий автобус. Уболівальники «Миколаєва» закидали камінням машину гірників, яка від’їхала приблизно на кілометр від стадіону після матчу 1/16 фіналу Кубка України (0:1 на користь гостей). Відповідно до регламенту, у кілометровій зоні від спортивної арени за безпеку приїжджих команд відповідає сторона, що приймає. Відтак, за рішенням ПФЛ, першоліговий клуб має відшкодувати «Шахтареві» вартість ремонту автобуса, в якому побили вікна та попсували обшивку.