Вони «народні», бо їх обирає народ

29.09.2007

Прийти 30 вересня на виборчі дільниці, не змарнувати своє право голосу закликають громадян представники всіх українських релігійних конфесій, які входять до Всеукраїнської ради церков та релігійних організацій. Від імені тих церков, які вони очолюють, українські парохи підписали спільне відкрите звернення до виборців.

«Єдиним носієм влади в державі є український народ, тобто всі ми разом, — нагадують предстоятелі. — Депутати Верховної Ради називаються «народними», а тому кожен з них має пам’ятати, що він обраний для самовідданого служіння не своїм потребам, а народу. Якщо ж вони забувають про це — ми маємо можливість обрати на їхні місця інших, більш достойних, які будуть служити не своїм інтересам, а на благо тих, хто їх обрав».

Релігійні лідери закликають усіх, хто 30 вересня прийде на виборчі дільниці, пам’ятати, «що він не просто голосує, а робить вибір — вибір майбутнього шляху розвитку країни, вибір власного майбутнього і майбутнього своїх дітей». «Нехай нікого не спокушає думка про те, що нібито «від нас нічого не залежить», — наголошують підписанти звернення. — Від нас нічого не залежатиме тільки тоді, коли ми самі своєю зневірою чи пасивністю дозволимо, щоб так сталося. Віддайте голоси за ту команду політиків, якій ви найбільше довіряєте... Не продавайте свої голоси і свою совість, ні дешево, ні дорого».

Під зверненням, зокрема, поставили підписи Патріарх Київський і всієї Руси–України Філарет (УПЦ КП), глава Українсь­кої греко–католицької церкви Любомир Гузар, заступник Голови конференції єпископів Римо–католицької церкви в Україні Маркіян Трофим’як і лідери протестантських церков. На відміну від виборів 2004 та 2006 років, цього разу відозву підписав і предстоятель УПЦ МП митрополит Володимир.