Аби було де готувати рекорди

29.09.2007
Аби було де готувати рекорди

Так зовні виглядає комплекс «Олімпійський» у Сумах.

Шкода, що красиві слова чиновників про потребу зведення нових спортивних об’єктів реалізуються на практиці вельми рідко. Особливо це стосується столиці, яка за роки незалежності подібними спорудами фактично не поповнилася. Тим часом базами потроху приростає провінція, звідки в перший місяць осені надійшло кілька приємних повідомлень.

Як уже розповідала «УМ», у вівторок у Сумах Президент Віктор Ющенко взяв участь у відкритті сучасного спортивного комплексу «Олімпійський». Щоправда, зведений він був, як і тамтешній легкоатлетичний манеж, на кошти Української академії банківської справи, тоді як опікуватися подібними справами мало б передусім профільне міністерство.

Тим часом міністр у справах сім’ї, молоді та спорту Віктор Корж здійснив своєрідне турне по містах, де планується зведення палаців для льодових видів. Керівник Мінмолодьспорту взяв участь у закладенні символічної «золотої шайби» на місці майбутніх арен у Херсоні, Калуші Івано–Франківської області й Харкові. Державна програма розвитку хокею в Україні вже затверджена, але до початку будівництва руки ще не дійшли. У цьому році на означені цілі виділено 60 млн. грн., але, за повідомленням фірми–виконавця, місця майбутніх арен ще тільки починають обносити парканами. Поки що ж чутно чергові обіцянки про появу льодового палацу і сучасного басейну у Львові. При цьому дивно, що чомусь «підзабули» про Київ — єдине місто, де хокей існує на професіональному рівні.

У першій половині вересня відбулося відкриття після капітальної реконструкції Палацу водних видів спорту «Метеор» у Дніпропетровську. Він став найкращим спортивним комплексом країни для водних видів — плавання, стрибків у воду, водного поло та синхронного плавання. Об’єкт, який у 1970 році вважався одним із кращих у СРСР, з тих пір не ремонтувався й занепав. Але з ініціативи держпідприємства «ВО Південний машинобудівний завод ім. О. Макарова» за нього таки взялися і довели до пристойного вигляду. На чотирирічну реконструкцію й осучаснення витратили близько 50 млн. гривень. Зате тепер басейн отримав статус бази олімпійської й паралімпійської підготовки, адже тут з’явилися додаткові спортивні зали, науково–методичні та медико–відновні центри. Навчально–тренувальною роботою у 72 групах загальною кількістю 1300 чоловік тут займаються 23 викладачі. Користуватися басейном можуть як професійні спортсмени, так і пересічні мешканці Дніпропетровська.