А чарівник буде у блакитному вертольоті!

А чарівник буде у блакитному вертольоті!

Ранковий мітинг Партії регіонів... вибачте, вчорашнє засідання Кабінету Міністрів було підготовлено блискуче. Жодних неузгодженостей між ораторами, а першому віце–прем’єру Миколі Азарову, який вів засідання, для зручності навіть дозволили говорити російською. Втім це не врятувало його від чергового ляпу — Микола Янович забув, яка саме ріка протікає у столиці, і вирішив, що вона, як і місто, має називатися «Київ». Коли йому підказали правильний варіант — «Дніпро», перший віце–прем’єр щиро розсміявся: звичайно ж, він знав про це і раніше!
Промова пана Азарова мала бити в ціль, як стріла Робін Гуда: текст на 90 відсотків складався із агітації Партії регіонів, кількох яскравих фактів у стилі «Ленін і пічник» та чудово поставленого театрального діалогу між Миколою Яновичем та віце–прем’єром Дмитром Табачником.

Передвиборчий токсикоз

Передвиборчий токсикоз

Міністр внутрішніх справ Василь Цушко оприлюднив результати експертиз, котрі свідчать про те, що в його крові були смертельні дози отруйних речовин — теофіліну та дигоксину. Дослідження проводили в німецьких лабораторіях у Бремені та Рамштайні, де дійшли висновку, що кількість теофіліну в крові Цушка приблизно в 25 разів перевищувала ті норми, коли ця речовина стає токсичною. На вчорашній прес–конференції Цушко зазначив, що він є четвертою людиною в Європі, яка вижила при такій дозі. «Мене зберіг Бог», — відзначив Цушко. Водночас на прес–конференції так і не прозвучало відповіді на питання журналістки про те, чи можна було якось додати у кров отруту між тим, як її взяли для аналізів у Києві, а потім дослідили в Німеччині. «У найближчі дні я подам заяву з результатами аналізів для того, щоб розслідували те, що зі мною відбулося насправді», — пообіцяв Цушко.

Расисти чи грабіжники?

Расисти чи грабіжники?

Як повідомило інформагентство «Українські новини» з посиланням на Департамент зв’язків із громадськістю МВС, затриманих четверо. Вони є мешканцями Київської, Закарпатської, Донецької і Дніпропетровської областей, найстаршому з них — 21 рік, наймолодшому, як вдалося дізнатися «УМ», — лише 16. Усіх їх небезпідставно підозрюють у нападах на двох іноземних студентів: наприкінці минулого року від ножа злочинців загинув громадянин Республіки Гамбія, студент 3–го курсу Національного авіаційного університету. А 14 серпня цього року було поранено громадянина Ірану, студента Київського політехнічного інституту.

Гроші на «апостола»

Гроші на «апостола»

Посол США в Україні Вільям Тейлор у Державній академії керівних кадрів культури і мистецтва вручив гранти з охорони пам’яток Львівському історичному музею і Кримському етнографічному. Посол зазначив, що ще не бачив рукопису «Кристинопільського апостола», який реставруватимуть у Львові, однак розуміє його цінність, адже книга створена в ХІІ столітті «Я також знаю, що багато народів складають етнографічну мозаїку Криму, тому хотів би, щоб відвідувачі музею мали змогу побачити їхні обряди і традиції, і для цього США зробили свій скромний внесок».

Рятівник знайшовся

Рятівник знайшовся

Зусилля пожежників, котрі розшукували невідомого чоловіка, який виніс із палаючої квартири багатоповерхівки 14–річну дівчину, увінчалися успіхом — вони знайшли героя–рятівника. Нагадаємо, трагедія ледь не сталася в Черкасах по вулиці Невського, 19, коли зникло світло і дев’ятикласниця Інна Канида запалила свічку й незчулася як заснула. Від свічки й розпочалася пожежа.

Книга, що говорить

Книга, що говорить

Вчора у Львові відкрили бібліотеку для незрячих. Кожен, хто має вади зору, може прийти на вулицю Січових Стрільців, 5 та вибрати аудіокнигу на свій смак. Бібліотеку створено в рамках проекту «Книга, що говорить», на яку міська рада виділила 19 тисяч гривень.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Пшик–піар» для Януковича

«Пшик–піар» для Януковича

Після заяви голови харківського обласного штабу БЮТ Олександра Фельдмана про те, що візит лідера Партії регіонів Віктора Януковича до Харкова може бути використаний для зриву дострокових парламентських виборів, «підривник» таки знайшовся. Затриманий виявився колишнім особистим охоронцем Євгена Кушнарьова, який до того ж давно «ходить» у підозрюваних у спецслужб. Під час обшуку в Ігоря Бударного знайшли боєприпаси, за допомогою яких можна було зчинити вибух невеликої потужності.

Всі статті рубрики