Тиждень кадропаду для уряду Шмигаля

16:02, 05.09.2023
Тиждень кадропаду для уряду Шмигаля

Юлія Федів. (facebook.com/yuliia.fediv)

Цей тиждень буде кадропадом для уряду Шмигаля. Заплановано відразу кілька кадрових ротацій.

 

Мова не лише про Міноборони, але й про призначення міністра культури та інформаційної політики.

 

На цю посаду прогнозують авторитетну в мистецьких колах, колишню директорку Українського Культурного Фонду  Юлію Федів.

 

Це її команда Зеленського звільнила з УКФ , ще й намагалася дискредитувати.

 

Два роки тому проти Федів завели  кримінальну справу за начебто нецільове використання 57 млн грн. Тоді мистецька спільнота була змушена захищати пані Юлю. Й очевидно, владі перед внесенням кандидатури треба перепросити в Федів за наклеп. Або це виглядає дико.

 

Що одначають ці ротації в Уряді?

 

- Банкова усвідомлює зростання невдоволення і критичних настроїв людей. Війна триває, з економікою біда, корупція і управлінський хаос задовбали навіть прихильників Зеленського. Й цей негатив треба на когось скинути.  Ідеально- на ВР і Уряд. Тому важливо звільнити поганих і призначити чергових нових хароших.

 

- на Банковій страшний кадровий голод. Слуг повно, обрати немає з кого. Тому шукають професійних і лояльних в партнерських проєктах. Але очевидно, що принцип особистої лояльності главі ОП і Зеленському залишається ключовим при призначеннях.

 

- вірогідно,  мотивацією людей, які погоджуються йти у владу, є бажання допомогти країні під час війни. Єдине- вони не повинні мати жодних ілюзій щодо самостійності на своїх посадах і можливості прийняти рішення без оглядки на Банкову.

 

Ми неодноразово чули за ці 4 роки про призначення на посади хороших і професійних людей. Яких система ламала, перетворювала на сірих і безвільних виконавців. І викидала дискредитованими.

 

І пані Федів, і пану Умерову прийдеться дати ключову відповідь - чи готові вони звільнити з міністерств смотрящих від ОП і зупинити  корупційні схеми, ниточки яких теж ведуть далі.

 

А для пані  Федів ключовим маркером вірності принципам буде, звичайно, питання повернення в ефір трьох патріотичних телеканалів і відмова від політичної цензури та марафону, який давно став ганьбою.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада підтримала у відставку Олексія Резнікова після звіту з трибуни