Зміцнення енергосистеми: Британія виділила Україні понад 180 млн доларів

11:39, 19.04.2024
Зміцнення енергосистеми: Британія виділила Україні понад 180 млн доларів

Постійний представник Великої Британії при ОБСЄ Ніл Холланд. (Фото: сайт уряду Британії)

Майже 150 млн фунтів стерлінгів (понад 180 млн доларів) виділила Велика Британія на зміцнення енергетичного сектору України.

 

Як інформує УМ, про це заявив постійний представник Великої Британії при ОБСЄ Ніл Холланд, повідомила прес-служба уряду Британії.

 

"Велика Британія активізує зусилля з підтримки України і виділила майже 150 млн фунтів стерлінгів на зміцнення енергетичного сектору України. Ми продовжуємо працювати з партнерами по G7+, щоб допомогти Україні відремонтувати, захистити і відновити її енергетичну систему", - заявив він.

 

За словами Голланда, Велика Британія має намір надати Україні підтримку, необхідну для самозахисту і витіснення Росії з суверенної території України.

 

"Це єдиний шлях до справедливого і міцного миру", - підкреслив він.

 

За останні місяці агресор активізував атаки на територію України, використовуючи безпілотники-камікадзе та ракети. Насамперед під удар терористів потрапила енергетична інфраструктура країни, що призвело до перебоїв з електропостачанням у низці регіонів.

 

Так, 11 квітня ворожим ударом було повністю зруйновано Трипільську ТЕС, розташовану в Київській області, яка була найбільшим постачальником електроенергії в Київську, Черкаську та Житомирську області.

 

Глава Міністерства енергетики України Герман Галущенко заявляв, що нинішні російські обстріли завдали більше наслідків, ніж атаки взимку 2022-2023 років.

 

Як повідомляла УМ, рашисти знищили фактично всю теплову генерацію, можливі атаки на АЕС.