Руїни Північної Салтівки у Харкові побачили на власні очі члени міжнародної делегації, фото

12:53, 21.04.2024
Руїни Північної Салтівки у Харкові побачили на власні очі члени міжнародної делегації, фото

Учасники делегації відвідали Північну Салтівку, зруйновані обʼєктикритичної інфраструктури та підземну школу в Індустріальному районі. (Фото Харківської міськради)

Міжнародна делегація послів низки країн та представників ООН відвідала Харків, щоб на власні очі побачити руйнування внаслідок обстрілів російських терористів.

 

Іноземні гості побували у найбільш постраждалому районі міста – Північній Салтівці.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Харківська міськрада та мер міста Ігор Терехов у неділю.

 

Зокрема, міський голова представив міжнародній делегації послів Данії та Естонії, заступників дипломатичних місій Франції, Швеції та високопосадовців ООН - план відновлення опалювальної інфраструктури міста на наступну зиму.

 

Так, Ігор Терехов зазначив, що одна річ знати, що коїться у Харкові, і зовсім інша - бачити своїми очима руїни Північної Салтівки, вщент зруйновані цивільні обʼєкти і разом з містянами переживати за своє життя під постійними повітряними тривогами.

 

 

«Ми презентували делегатам конкретний план відновлення нашої теплової інфраструктури. Адже знаємо напевно, яке устаткування необхідне для того, щоб більш-менш стало пройти наступний опалювальний сезон і хто вже зараз може його нам поставити», - написав мер.

 

На його думку,  є повне взаєморозуміння з партнерами щодо потреб, а містяни розраховують на дієву та своєчасну підтримку.

 

«Тільки разом ми зможемо підготувати наше місто до цієї зими та забезпечити надійний захист неба над Харковом», - підсумував очільник обласного центру.

 

 

Харківська міськрада додає, що до складу делегації увійшли Надзвичайний та Повноважний посол Королівства Данії в Україні Оле Егберг Міккельсон, Надзвичайний та Повноважний Посол Естонської Республіки в Україні Аннелі Кольк, заступник голови дипломатичної місії Швеції в Україні Каспер Андерсон, заступник голови дипломатичної місії Франції в Україні Бенджамін Рорріге та постійний Представник ПРООН в Україні Яко Сільє.

 

 

Протягом дня учасники відвідали Північну Салтівку, зруйновані обʼєктикритичної інфраструктури та підземну школу в Індустріальному районі.

 

Повноважний посол Королівства Данії в Україні заявив, що головна мета візиту делегатів - зосередити увагу навколо проблем Харкова.

 

«Я на власні очі побачив, що тут коїться. І був здивований тим, що місто живе, транспорт працює, багато людей на вулицях, незважаючи на всі ворожі атаки. Харківʼяни - дуже стійкі люди. Я повернуся до столиці своєї країни з закликом, що цьому незламному місту треба допомогти. Ми отримали чіткий меседж від міської влади, що вам треба, аби пройти зиму нормально. Я робитиму все, щоб Данія надала цю підтримку», - наголосив Оле Егберг Міккельсон.

 

 

Як повідомляла «УМ», міністр енергетики Герман Галущенко прогнозує, що росія продовжить атакувати енергетичні об’єкти України. Проте запевняє, що блекауту вдасться уникнути.