Найпотужніший за 25 років: на Тайвані наробив лиха землетрус магнітудою 7,4 бала, фото

09:57, 03.04.2024
Найпотужніший за 25 років: на Тайвані наробив лиха землетрус магнітудою 7,4 бала, фото

Руйнівні наслідки "тайванського" землетрусу 3 квітня. (Фото: CNN)

На Тайвані вранці в середу, 3 квітня, сталася серія землетрусів магнітудою 7,4 бала. Вони стали найсильнішими за останні 25 років. Щонайменше 4 людей загинуло, 97 - постраждали.

 

Як інформує УМ, про це 3 квітня повідомили Центральне метеорологічне управління Тайваню, CNN та Tvbs.

 

Землетрус серйозно пошкодив основну автомагістраль вздовж східного узбережжя країни.

 

На відео, опублікованому на телеканалі TVBS, видно, що великі брили впали на шосе Сухуа, а кілька тунелів було засипало, в тому числі один, розколовся навпіл.

 

Повідомляється про щонайменше дев'ять каменепадів і зсувів на шосе Сухуа. Дорога закрита, повідомило центральне інформаційне агентство Тайваню з посиланням на владу.

 

 

Ще одна автомагістраль, що з'єднує західне узбережжя зі східним Тайванем, також була пошкоджена каменепадом, щонайменше 12 автомобілів заблоковано, дев'ятеро людей поранено.

 

У Японії та Філіппінах було оголошено попередження про цунамі, але згодом його скасували.

 

За даними Тайванського центрального командного центру з надзвичайних ситуацій, люди опинилися в пастках після обвалення щонайменше 26 будівель. Є повідомлення про людей, які заблоковані в семи будівлях.

 

Землетрус також вплинув на електропостачання, понад 91 000 домогосподарств залишилися без електрики. В країні перебої з інтернетом.

 

Очікується, що Тайвань постраждає від афтершоків впродовж наступних трьох-чотирьох днів після землетрусу.

 

 

За словами представника Центрального метеорологічного управління Тайваню, у 1999 році на острові стався землетрус магнітудою 7,3, також відомий як землетрус Джідзі.

 

Як повідомляла УМ, на Полтавщині вночі стався землетрус.