«Зроблено в Україні»: Зеленський підписав укази про підтримку бізнесу

17:33, 27.01.2024
«Зроблено в Україні»: Зеленський підписав укази про підтримку бізнесу

Зеленський намагається заспокоїти підприємців та бізнесменів. (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський підписав два укази: про утворення Ради з питань підтримки підприємництва в умовах воєнного стану та Всеукраїнської економічної платформи "Зроблено в Україні".

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Офіс президента в суботу.

 

"Президент України Володимир Зеленський підписав Указ "Про невідкладні заходи із забезпечення економічної безпеки на період дії правового режиму воєнного стану" №30/2024.

 

Згідно з указом при Президентові України утворюється консультативно-дорадчий орган – Рада з питань підтримки підприємництва в умовах воєнного стану", - зазначається у повідомленні.

 

На Банковій вважають, що ця Рада сприятиме консолідації зусиль держави та бізнесу в умовах воєнного стану, збереженню та розвитку підприємницького потенціалу.

 

Зазначається, що основними завданнями Ради є системний аналіз забезпечення в умовах воєнного стану права на підприємницьку діяльність, формування держполітики щодо гарантування права на підприємництво, напрацювання та внесення на розгляд Президента України пропозицій щодо шляхів розв’язання проблемних питань.

 

Також Рада з питань підтримки підприємництва має сприяти налагодженню ефективної взаємодії держави із суб’єктами господарювання, профільними громадськими об’єднаннями, поширенню найкращого міжнародного досвіду.

 

Цим указом також було затверджено персональний склад Ради з питань підтримки підприємництва.

 

Окрім того, Зеленський підписав указ №31/2024, яким започаткував Всеукраїнську економічну платформу "Зроблено в Україні".

 

За інформацією ОП, це зроблено для забезпечення ефективного діалогу і об’єднання зусиль влади та бізнесу для подолання викликів і наслідків, спричинених збройною агресією РФ проти України, стимулювання ділової активності українських виробників, популяризації та просування українського продукту, покращення інвестиційного клімату, створення економічних умов для відновлення, модернізації та зростання економіки України.

 

Цю платформу було створено під патронатом президента України для постійної комунікації та координації взаємодії держорганів, представників релокованих підприємств, великого, середнього, малого українського бізнесу, громадських об’єднань підприємців, іноземних інвесторів, політичних діячів, вчених, експертів.

 

"Офіс Президента України, Кабінет міністрів, обласні держадміністрації спільно з об’єднаннями підприємців й експертами мають представити концепцію та структуру функціонування платформи "Зроблено в Україні" та забезпечити початок її роботи протягом місяця", - вважають на Банковій.

 

Нагадаємо, 26 січня Зеленський анонсував створення Всеукраїнської економічної платформи.

 

Сталося це після обурення підприємців тиском силовиків на бізнес.

 

Як повідомляла УМ, нещодавно брати Ігор і Юрій Мазепа були арештовані судом вночі з альтернативою застави.
 
Після цього у інвестбанкіра Ігоря Мазепи згорів будинок. Згодом бізнесмен звільнився з-під варти, сплативши заставу, й навіть подякував президенту за реакцію на його скандальний арешт.