У Підмосков'ї росіяни замерзають без опалення

13:36, 06.01.2024
У Підмосков'ї росіяни замерзають без опалення

росіяни замерзають у Подольську. (Фото з відкритих джерел)

Росіяни з міста Подольськ Московської області змушені виживати у своїх холодних будинках за температури повітря -14 градусів. Проблеми з опаленням почалися на початку січня під час сильних морозів.

 

У Подольську вже оголошено локальний режим надзвичайної ситуації через проблеми з опаленням у районі Климовськ, де вже кілька днів у багатоквартирних будинках відсутнє опалення.

 

Як інформє Україна молода, про це повідомляють російські ЗМІ та соцмережі.

 

Відомо, що на початку січня стався розрив теплотраси, який досі намагаються усунути. Наслідки цього проявилися і в котельні на території режимного підприємства.

 

Очільник округу Григорій Артамонов заявив, що рішення ухвалили разом із комісією з надзвичайних ситуацій для використання додаткових ресурсів для усунення проблеми.

 

"Прошу жителів під час запуску опалення звернути особливу увагу на роботу батарей і внутрішньобудинкових комунікацій. У разі пошкодження радіаторів фахівці керуючої організації зроблять їх заміну та ремонт", — заявив Артамонов.

 

Проблеми почалися на початку січня через сильні морози, коли стався розрив теплотраси, що спричинив відсутність тепла в частині мікрорайону. Хоча влада повідомила про ремонт витоку, обіцяючи відновити подачу тепла, 5 січня виникли технічні неполадки під час запуску котла на спеціалізованому патронному заводі.

 

Влада стверджує, що система замерзла, і запуски призводять до нових розривів на магістральній лінії та в житлових будинках. Однак вдалося запустити перший котел, а над другим продовжують роботи з ремонту.

 

Пізніше було оголошено, що робота котельні стабілізувалася, і розпочато процес підключення житлових будинків до опалення.

 

Зазначимо, що температура повітря в Подольську наразі становить 14 градусів Цельсія нижче нуля.

 

Як повідомляла «УМ», в Підмосков'ї без теплопостачання в сильні морози залишилося понад 20 тисяч осіб.