Україна розірвала домовленості щодо співпраці командувачів прикордонними військами

16:42, 02.01.2024
Україна розірвала домовленості щодо співпраці командувачів прикордонними військами

СНЗ, загалом, було мертвонародженою дитиною надуманою новоспеченими керівниками пострадянських республік.

Указ про вихід України з Рішення про створення Ради командувачів Прикордонними військами, яку було підписано у москві в 1992 році підписав 2 січня Президент України Володимир Зеленський.

 

Як інформує УМ, відповідний документ №1/2024 оприлюднено 2 січня на сайті глави держави.

 

"Відповідно до пункту 3 частини першої статті 106 Конституції України, керуючись статтею 24 Закону України «Про міжнародні договори України» та статтею 56 Віденської конвенції про право міжнародних договорів, постановляю вийти з Рішення про створення Ради командувачів Прикордонними військами, вчиненого 6 липня 1992 року в м. Москві", - йдеться в Указі.

 

Президент доручив Міністерству закордонних справ України надіслати Виконавчому комітету Співдружності Незалежних Держав відповідне повідомлення.

 

Рішення про створення цієї Ради командувачів Прикордонними військами було ухвалено для координації та взаємодії Прикордонних військ у рамках прикордонного співробітництва СНД.

 

Оскільки цієї цілі не було досягнуто, у зв'язку з тим, що Україна не приєдналася до низки документів у сфері прикордонного співробітництва у СНД, а також беручи до уваги збройну агресію Росії, яка є стороною угоди, було ухвалено рішення припинити ці домовленості.

 

Як повідомляла УМ, Україна вийшла із залізничної угоди між країнами СНД.