Друга наймасованіша атака Києва: ППО знищила всі дрони, десятки ракет Х-101/Х555Х-55 та «Кинджалів»

11:19, 02.01.2024
Друга наймасованіша атака Києва: ППО знищила всі дрони, десятки ракет Х-101/Х555Х-55 та «Кинджалів»

Це вже друга за останній тиждень наймасованіша атака на столицю України.

Сили та засоби протиповітряної оборони 2 січня в Києві уразили всі ворожі БПЛА типу Shahed, понад 60 ракет Х-101/Х555Х-55 і 10 Х-47М2 "Кинджал".

 

Як інформує УМ, про це 2 січня Київська міська військова адміністрація повідомляє у Телеграмі.

 

У Києві 2 січня повітряна тривога сумарно тривала майже 6 годин.

 

Спочатку ворог запустив на столицю України близько 15 баражуючих боєприпасів типу Shahed, а слідом за ними понад 15 стратегічних бомбардувальників Ту-95МС запустили групами та хвилями крилаті ракети Х-101/Х555Х-55.

 

Одночасно із заходом ракет на Київ понад 10 літаків Міг-31К запустили по столиці аеробалістичні ракети Х-47М2 "Кинджал".

 

ППО уразила усі БПЛА Shahed та "понад 6 десятків ракет Х-101/Х555Х-55 та десяток Х-47М2 "Кинджал" (остаточно тип і кількість дадуть ПС). Але внаслідок такої масованої ракетної атаки в столиці, на жаль, є руйнування житлової забудови, пошкодження інфраструктури. Є потерпілі", - зауважив начальник КМВА Сергій Попко.

 

 

За його словами, "особливо страшні наслідки в Солом’янському районі. Там зафіксовано загоряння багатоповерхових житлових будинків. Вогонь заблокував людей на поверхах. ДСНС проводили деблокування та евакуацію людей. Попередньо, вже виявлено понад 25 постраждалих. Ці дані ще уточнюются".

 

У Деснянському районі, попередньо, є загоряння супермаркету, в Дарницькому районі пошкоджено нежитлові приміщення.

 

У Голосіївському районі уламки впали на відкритій території, а в Печерському - на дах 9-поверхового житлового будинку, на ще один багатоповерховий будинок та приватний будинок.

 

В Оболонському районі є загоряння житлового будинку, падіння уламків на територію нежитлової забудови та складських приміщень.

 

У Святошинському районі ракетні уламки впали на нежитлову забудову.

 

У Подільському районі є загоряння на території ринку. Пошкоджено газову трубу, магістралі водопостачання, горіли близько 6 автомобілів. Також уламки ппали на нежитлову забудову. Також, можливо, є загоряння житлового будинку. Інформація перевіряється.

 

У Шевченківському районі ракетні уламки падали на відкриту територію.

 

На жаль, в кареті швидкої допомоги померла літня жінка з будинку в Соломʼянському районі, що постраждала внаслідок ракетного удару.

 

Крім того, в Фастівському районі Київської області двоє людей загинули внаслідок російської ракетної атаки.

 

Як повідомляла УМ, у Києві та області через атаку знеструмлено 250 тисяч споживачів.