На території НАУ скасовано будівництво житлових комплексів

13:04, 29.04.2024
На території НАУ скасовано будівництво житлових комплексів

Будівництво 14 житлових комплексів на території НАУ скасували. (Фото: Фейсбук Ксенія Семенова)

Дозвіл на будівництво 14 житлових комплексів на території Національного авіаційного університету анулювала Державна інспекція архітектури та містобудування України.

 

Як інформує УМ, про це 29 квітня повідомила в. о. ректора НАУ Ксенія Семенова у Фейсбуці.

 

Перед тим відповідне рішення ухвалила наглядова рада НАУ.

 

Семенова зазначила, що дозвіл у 2021 році видала Державна архітектурно-будівельна інспекція в останній день свого існування.

 

«У жовтні 2021 ДІАМ зафіксувала численні порушення в цьому дозволі. Цей проєкт суперечив будівельним нормам і, найголовніше, жодної вигоди для держави і університету, жодної соціальної інфраструктури там не значилось», — підкреслила вона.

 

 

А 19 липня 2022 року суд прийняв до розгляду позов ДІАМ щодо визнання протиправними та скасування містобудівних умов, які передували видачі дозволу на будівництво нових 14 житлових комплексів на території НАУ.

 

Справу ще не передали в Київський окружний адмінсуд після ліквідації Окружного адмінсуду Києва, додала в. о. ректора.

 

У травні 2023 року журналісти проєкту Bihus.Info оприлюднили розслідування про керівництво НАУ. Журналісти зʼясували, що на території університету за сприяння чинного ректора Максима Луцького звели житловий комплекс. Десять відсотків від загальної площі квартир плюс ще 7 000 квадратних метрів вбудованих адміністративних приміщень мали стати так званою «компенсацією університету». Згодом обіцяна площа скоротилася до 4 відсотків, а близько двох десятків квартир у ЖК тепер належать самому ректорові Луцькому та його формально колишній дружині.

 

Влітку міністр освіти і науки Оксен Лісовий підписав наказ про оголошення догани ректору НАУ Максиму Луцькому — у його звіті про щорічну діяльність університету не було інформації про рівень досягнення цільових показників діяльності закладу.

 

3 жовтня Максим Луцький повідомив, що йде служити в Збройні сили України  і планує проходити службу в ППО.

 

У жовтні 2023-го Кабмін почав реорганізацію НАУ. У рамках реформи в березні цього року Міністерство освіти та науки призначило в. о. ректора НАУ Ксенію Семенову.

 

Як повідомляла УМ, Перша жінка-ректор: Ксенія Семенова очолила Національний авіаційний університет.