Зеленський нагородив 384 захисників з Нацгвардії, Нацполіції, ДПСУ та ДСНС

10:57, 19.12.2023
Зеленський нагородив 384 захисників з Нацгвардії, Нацполіції, ДПСУ та ДСНС

Ціна Незалежності. (Фото: Валентина Розуменко)

Державними нагородами Президент Володимир Зеленський відзначив 384 представників офіцерського, сержантського й рядового складів Національної гвардії, Національної поліції, Державної служби з надзвичайних ситуацій та Державної прикордонної служби України, сто з них – посмертно.

 

Як інформує УМ, відповідний указ №821/2023 оприлюднений 18 грудня на сайті глави держави.

 

Згідно з документом, нагороди призначені за особисту мужність та самовідданість, виявлені в захисті державного суверенітету й територіальної цілісності України, а також за сумлінне і бездоганне служіння українському народу.

 

Глава держави постановив нагородити, зокрема, 259 офіцерів, сержантів та солдатів Національної гвардії України, 91 з них – посмертно. Нацгвардійцям призначені ордени Богдана Хмельницького, Данила Галицького та «За мужність», медалі «За військову службу Україні», «За бездоганну службу», «Захиснику Вітчизни» й «За врятоване життя».

 

У лавах Національної поліції указом Президента нагороджені 54 офіцери і рядові, семеро з них – посмертно. Поліцейським призначені ордени Данила Галицького та «За мужність», медалі «За бездоганну службу» й «Захиснику Вітчизни».

 

Орденом «За мужність» та медаллю «Захиснику Вітчизни» глава держави нагородив капітана та сержанта служби цивільного захисту ДСНС, останнього – посмертно.

 

У Державній прикордонній службі України нагороди отримали 69 військовослужбовців, один із них – посмертно. Нагородженим призначені ордени Богдана Хмельницького, Данила Галицького та «За мужність», медалі «За військову службу Україні», «За бездоганну службу» й «Захиснику Вітчизни».

 

Як повідомляла УМ, Президент нагородив дві бригади і полк ЗСУ, присвоїв звання Герой України чотирьом захисникам.