Виробники взуття для російських окупантів не потрапили під санкції і торгують з ЄС

17:05, 20.11.2023
Виробники взуття для російських окупантів не потрапили під санкції і торгують з ЄС

Виробники взуття для окупантів співпрацюють із європейськими компаніями, оскільки не підпадають під санкції

Журналісти проекту "Trap Aggressor" розслідували походження російського взуття, яке використовували російські окупанти та яке знайшли на полі бою й на деокупованих територіях українські військові. 

 

Дослідження виявило, що військове взуття виготовлене чотирма виробниками: Донобувь, Фарадей, Іскож та Юнічел.

 

Ці виробники не підпадають під санкції з боку заходу, і вони досі вільно торгують з Європою, 

 

Як інформує Україна молода, про це пише видання Trap Aggressor.

 

Компанія «Фарадей» у 2022 році отримала щонайменше шість замовлень на взуття від Міністерства внутрішніх справ росії на загальну суму $50 млн. Те, що вона виконує контракти силових органів держави-окупанта, не заважає їй купувати шкіру та інші товари у європейських постачальників: Conceria Cervinia з Італії, Jakob Keck Chemie і Salamander Sps з Німеччини.

 

Іскож у 2023 році придбав в Європі дорогий електрогенератор вартістю $700 000, постачальником стала німецька Neuhaus. Іспанська компанія Celme поставила Іскожу верстат для виготовлення гумової підошви вартістю $400 000.

 

Юнічел також торгує з європейськими контрагентами, а загалом російські виробники армійського взуття у 2023 році отримали продукції з Європи на суму $4,1 млн. З точки зору закону постачальники з ЄС нічого не порушують - шкіра, гума, підошви чи інші елементи виготовлення взуття не потрапили під європейське ембарго.

 

Сполучені Штати Америки вирішили посилити експортні обмеження проти росії. Санкції ввели через постачання електроніки.

 

Уряд Канади скасував санкції проти російського мільярдера Олега Бойка, засновника інвестиційного холдингу Finstar Financial Group.

 

Президент США Джо Байден та прем'єр-міністр Японії Фуміо Кішида зустрітися в Сан-Франциско вчора, 16 листопада. У ході зустрічі глави держав домовилися посилити санкції проти росії.

 

Як повідомляла УМ, на Закарпатті за замовленням Russia Ski Team для національної збірної Російської Федерації з лижного спорту шили зимові лижні куртки, прикриваючись італійським брендом "Vist".