На окуповану Херсонщину рашисти завезли десятки тисяч «правильних» підручників – Центр нацспротиву

15:07, 20.11.2023
На окуповану Херсонщину рашисти завезли десятки тисяч «правильних» підручників – Центр нацспротиву

Ворог завіз чергову партію макулатури на ТОТ. (Фото: ЦНС)

На тимчасово окуповані території Херсонської області росіяни завезли 34 тисячі своїх підручників.

 

Як інформує УМ, про це повідомили на сайті Центру національного спротиву.

 

Як повідомляється, загалом загарбники збираються завезти в регіон понад 100 тисяч примірників "пропагандистської макулатури". Незабаром мають підвезти ще 19 тисяч примірників.

 

"Зауважимо, що російські школи на ТОТ виконують роль промивки мізків й призначені для зміни самоідентифікації українських дітей в межах політики геноциду. Відтак роль батьків у вихованні дітей в регіоні збільшується", – зазначили в ЦНС.

 

Нагадаємо, раніше Рубрика повідомляла, що армія рф продовжує знищувати українську мову та літературу на окупованих територіях.

 

"Зокрема на ТОТ Донецької та Луганської областей майже не залишилося української літератури в місцевих бібліотеках. Роботу зі знищення літератури виконують представники окупаційних адміністрацій. Зокрема працівники "управлінь освіти". Звітність за знищення та заміщення літератури на ТОТ, окупанти направляють безпосередньо до міносвіти рф", – йдеться у повідомленні.

 

Також співробітники "слідчого управління" росії проводять рейди по навчальних закладах тимчасово окупованих територій Херсонщини в пошуках інформаторів.

 

Як повідомляла УМ, окупанти затято знищують українську літературу та підручники історії.