50 КАБів: за добу ворог скинув на Херсонщину десятки авіабомб

14:00, 05.11.2023
50 КАБів: за добу ворог скинув на Херсонщину десятки авіабомб

Противник наніс 9 авіаційних ударів із застосуванням понад 50 керованих авіабомб по населених пунктах Херсонщини.

Напруженою залишається оперативна обстановка в зоні відповідальності Сил оборони Півдня України. В діях противника ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Триває контрбатарейна боротьба, маневри силами та засобами.

 

Як інформує УМ, про це повідомили в пресцентрі Сил оборони Півдня у Телеграм.

 

Як зазначається, протягом доби противник завдав 9 авіаційних ударів із застосуванням понад 50 керованих авіабомб по населених пунктах Херсонщини. Внаслідок ударів зруйновано черговий заклад освіти в одній з прибережних громад.

 

"Ворог продовжує атакувати FPV-дронами, зафіксували 3 таких, та скидає з БпЛА інших модифікацій осколкові боєприпаси – таких випадків за добу облікували 35. Саме такими снарядами поранено 2 людей. За минулу добу ворог здійснив понад 80 артилерійських обстрілів з використанням близько 460 снарядів, у тому числі 8 обстрілів населених пунктів", - йдеться у повідомленні.

 

За даними Сил оборони Півдня, по місту Херсону ворог вдарив 4 рази, двічі обстріляний Очаків, також під вогнем окупантів були Тягинка й Кочкарівка. Внаслідок артилерійських обстрілів загинув 1, поранено

5 цивільних та представник Національної поліції, пошкоджено 4 багатоповерхівки, приватні будинки, 2 будівлі крамниць та автомобіль.

 

Також зазначається, що Сили оборони Півдня продовжують виконання вогневих завдань.

За минулу добу ворогу завдано наступних втрат:

- 16 окупантів;

- 1 гармата.

 

Знищено 1 спостережний пункт.

 

Як повідомляла УМ, росіяни атакували Україну 38 «Шахедами» та ракетою Х-59.