Бундестаг радить Шольцу надати Україні ракети Taurus

14:58, 14.09.2023
Бундестаг радить Шольцу  надати Україні ракети Taurus

Німецькі депутати закликають Шольца надати ракети Taurus Україні

Німецькі депутати закликали канцлера Олафа Шольца та міністра оборони Бориса Пісторіуса передати Україні ракети Taurus. Ракети цього типу є далекобійними та можуть бути цінним доповненням до українських оборонних можливостей.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Tagesschau.

 

Лист підписали Марі-Агнес Штрак-Циммерманн (Вільні демократи), Антон Гофрайтер ("Зелені") та Андреас Шварц (СДПН).

 

Напередодні наступної зустрічі контактної групи, відомої як формат "Рамштайн", депутати заявили про необхідність надати Україні подальші зобов'язання для допомоги у боротьбі з Росією.

 

"Зокрема, Україна потребує крилатих ракетних комплексів Taurus, які є на озброєнні Бундесверу, для того, щоб цілеспрямовано послабити російську військову логістику", – йдеться в листі.

 

Депутати наголосили, що представники українського уряду запевнили їх в особистих розмовах, що ці ракети будуть використовуватися виключно на території України.

 

Ми не бачимо причин сумніватися в цій обіцянці", – продовжили вони, додавши, що Німеччина повинна продовжувати постачання засобів протиповітряної оборони, боєприпасів, лікарняного обладнання та бронетехніки, особливо бойових танків і бойових машин піхоти.

Водночас, як йдеться у листі, особливо важливо забезпечити стійкість українських військ.

 

"Для цього потрібні, зокрема, запасні частини для вже поставлених систем і підтримка в ремонті цих систем", – йдеться у листі.

 

Уряд Німеччини поки що не визначився,  чи постачатиме Україні крилаті ракети Taurus.

 

Водночас глава МЗС України Дмитро Кулеба переконаний, що передача Україні ракет Taurus від Німеччини— це лише питання часу.

 

Як повідомляла УМ, німецький уряд на чолі з канцлером Олафом Шольцем продовжує вивчати питання передачі Україні далекобійних крилатих ракет Taurus.