Країни Балтії заборонили в’їзд автівка з реєстрацією рф

11:19, 13.09.2023
Країни Балтії заборонили в’їзд автівка з реєстрацією рф

Балтійські країни у "повному складі" відсьогодні заборонили російським авто перетинати свої кордони.

Естонія, в середу, 13 вересня, з 10.00 ранку заборонила в'їзд автомобілів з номерами Російської Федерації, таким чином всі три країни Балтії виконали рекомендації Європейської комісії.

 

Як інформує УМ, про це повідомив міністр закордонних справ Естонії Маргус Тсахкна у соцмережі Х.

 

«Відсьогодні, точніше, за 16 хвилин, Естонія забороняє в'їзд усім транспортним засобам, зареєстрованим у Росії. Їх не запрошують сюди користуватися привілеями, які може запропонувати свобода, допоки Україна не доб'ється перемоги», - написав міністр.

 

Таким чином Естонія виконає рекомендації Європейської комісії, за якими країнам Євросоюзу не дозволено впускати на територію ЄС приватні автомобілі з російськими номерами.

 

"Мета санкцій проти Росії одна – змусити країну-агресора відступити до своїх кордонів.

 

Оскільки Єврокомісія щойно дала роз'яснення щодо чинних санкцій, а Естонія вважає за необхідне використати всі можливості для підвищення ціни російської агресії, ми дійшли висновку, проконсультувавшись із владою Латвії та Литви, що обмеження найефективніші за умови спільного запровадження санкцій", – цитує міністра внутрішніх справ Лаурі Ляєнеметса ERR.

 

У разі прибуття до прикордонного пункту транспортного засобу з російськими номерами Податково-митний департамент проведе відповідні процедури. Користувач або власник автотранспортного засобу повинен буде повернутися в Росію разом з автомобілем або перетнути кордон без нього.

 

Як повідомляла УМ, Водії-2023: які зміни планує уряд.