Голова Антимонопольного комітету Ольга Піщанська подала у відставку

14:46, 05.09.2023
Голова Антимонопольного комітету Ольга Піщанська подала у відставку

Ольга Піщанська під час відставки у Раді. (facebook.com/iryna.gerashchenko)

Голова Антимонопольного комітету України (АМКУ) Ольга Піщанська подала до Верховної Ради заяву про звільнення з посади 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив спікер парламенту Руслан Стефанчук.

 

«До Верховної Ради України надійшла заява від голови Антимонопольного комітету України Ольги Піщанської про звільнення з посади. Заяву буде розглянуто на найближчому пленарному засіданні», – написав він у фейсбуці.

 

Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія у Телеграмі написав, що надійшла заява про звільнення голови АМКУ – опрацьовуємо в комітеті та виносимо до зали. Він додав, що наступного дня опрацьовуємо та призначаємо Павла Кириленко (нинішнього очільника Донецької ОВА) на посаду голови АМКУ.

 

Арахамія наголосив, що посада голови ФДМУ поки що залишається без призначення.

 

«На ФДМУ її (Піщанську) не призначають, тому що Піщанська відмовилась. Розглядається інший кандидат», – написав у Телеграмі народний депутат з фракції «Голос» Ярослав Железняк.

 

ДОПОВНЕНО: Згодом ВР відправила у відставку голову АМКУ Піщанську. 
 
Депутатка Ірина Геращенко написала з цього приводу: "На своїй посаді вона прославилася тим, що підняла зарплати собі і своїм заступникам. Отримала посаду як сусідка Зеленського по Кривому Рогу. Попри підзвітність АМКУ парламенту- жодного разу не звітувала в залі і тут не зʼявлялася. 306 депутатів підтримали відставку голови АМКУ. Яскравий приклад політизації і бездарності кадрової політики нинішньої влади.

 

Як повідомляла УМ, конституційна більшість Верховної Ради схвалила відставку Олексія Резнікова з посади міністра оборони після того, як він особисто відзвітував за 552 дні своєї роботи у вівторок.