«Генерали проти «Вовчиці» або поза «трьох мавп» щодо здачі півдня України-4

18:45, 27.06.2023
«Генерали проти «Вовчиці» або поза «трьох мавп» щодо здачі півдня України-4

Міністр оборони Олексій Резніков любить гарну картинку і не любить незручних питань. (facebook.com/MinistryofDefence.UA)

ЗАВЕРШЕННЯ. Попередню частину читайте тут

 

Минуло понад рік. Проте ні президент, ні Резніков, ні керівники правоохоронних органів так і не назвали прізвищ осіб, які віддали наказ розмінувати загороджувальні протитанкові мінні поля навколо пропускних пунктів "Чонгар", "Каланчак" і "Чаплинка" на адміністративній межі з анексованим Кримом. Хто відав наказ  розмінувати/ не підривати мости, які з’єднували півострів Крим з материковою частиною України, мостів через річку  Дніпро і мости через водоканали зрошувальної системи в Херсонській області.

 

То може бойовий генерал Ковальчук дасть просту відповідь на просте запитання: йому особисто віддавали наказ (хто саме?) НЕ підривати мости?

Такий наказ Ковальчуку як командувачу ОК «Південь» могли  віддати письмово лише Верховний головнокомандувач ЗСУ —президент Зеленський, міністр оборони, головнокомандувач ЗСУ,  його заступники або командувач Сухопутних військ ЗСУ Сирський.

 

Хоча Резніков заявляє: «Я абсолютно відповідально скажу, що ухвалення рішення про замінування, розмінування, натискання кнопки, щоб щось підірвати, взагалі не відноситься до компетенції ні до уряду, ні до президента, ні до міністра оборони, ні до прем’єр-міністра, ні до народних депутатів. Це суто військове питання… Підірвати, не підірвати, розмінувати  це суто військова історія, саперна".

Ось так Резніков «умив руки» і одночасно «відмазав» президента,  прем’єр-міністра і свого попередника від «розмінувань». Круто!

 

Зауважу, що глава ОП Єрмак дійсно не має права давати будь які накази військовим. Відповідно до Закону України «Про державну службу» керівник Офісу Президента України НЕ є державним службовцем і підпорядковується безпосередньо Президентові України. Його повноваження визначені Положенням «Про Офіс Президента України», затвердженого Указом Президента від 25 червня 2019 року.

 

Якщо такий наказ дійсно був від Єрмака, то командувач ОК «Південь» Ковальчук зобов’язаний був послати його туди, куди послали «російський корабель» і негайно доповісти про це міністру  оборони Резнікову, головнокомандувачу ЗСУ Залужному і голові СБУ Баканову.

Якщо ж Ковальчук виконав явно незаконний наказ Єрмака, то він як головнокомандувач ОК «Південь» вчинив посадовий військовий злочин.

 

Бажано, щоб Ковальчук пояснив, як він розуміє положення Указу Президента України «Про затвердження військово-адміністративного поділу України» (№39/2016 від 5 лютого 2016 року зі змінами від 23.01.2017, №12/2017), в якому однозначно визначено, що до ЗОНИ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ ОК «Південь» належать військово-сухопутні зони таких областей, як Вінницька, Кіровоградська, Миколаївська, Одеська та Херсонська?

Згідно Указу (п. 4) «Сухопутна територія України поділяється на чотири військово-сухопутні зони, межі яких установлюються по зовнішній лінії адміністративних меж (у тому числі по лінії державного кордону) областей України, що входять до відповідної зони, та один окремий військово-сухопутний район.

 

Військово-сухопутні зони є зонами відповідальності оперативних командувань "Північ", "Південь", "Захід" і "Схід" та включають територію:

1). Військово-сухопутна зона "Північ" - Житомирська, Київська, Полтавська, Сумська, Черкаська, Чернігівська області та міста Києва;

2). Військово-сухопутна зона "Південь" — Вінницька, Кіровоградська, Миколаївська, Одеська та Херсонська області (на фото);

Військово-сухопутна зона "Південь"

 

3). Військово-сухопутна зона "Захід" — Волинська, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Рівненська, Тернопільська, Хмельницька та Чернівецька області;

4). Військово-сухопутна зона "Схід" — Запорізька, Дніпропетровська, Харківська, Донецька та Луганська області».

 

На мою думку як юриста, командувачі ОК «Південь», «Північ», «Захід», «Схід» Сухопутних військ ЗСУ несуть ПОВНУ відповідальність за стан оборони зазначених в Указі президента України областей (військово-сухопутних зон), які є зонами їх ПЕРСОНАЛЬНОЇ відповідальності, визначеної указом президента.

 

Проте, відповіді на ці та інші запитання, пов’язані зі злочинною здачею півдня України, РОЗМІНУВАННЯМ загороджувальних  протитанкових мінних полів навколо пропускних пунктів "Чонгар", "Каланчак" і "Чаплинка" на адміністративній межі з анексованим Кримом; РОЗМІНУВАННЯМ/ НЕ ПІДРИВОМ мостів, які з’єднували півострів Крим з материковою частиною України, мостів через річку  Дніпро в Херсоні, мостів на Каховській ГЕС, мостів через  водоканали зрошувальної системи в Херсонській області, ПОВИННІ  отримати слідчі ДБР і СБУ і за результатами розслідування дати належну правову оцінку діям:

  

президента — верховного головнокомандувача Зеленського,

міністра оборони Рєзнікова,

ексміністра оборони Тарана,

ексголовнокомандувача Хомчака,

глави ОП Єрмака,

ексголови СБУ Баканова,

командувача Сухопутних військ ЗСУ Сирського,  

командувачів ОК «Південь» Сухопутних військ ЗСУ Палагнюка і Ковальчука,

командувача об’єднаних сил ЗСУ Наєва,

начальника інженерних військ ЗСУ Лукашика,

начальника Центрального управління інженерних військ ЗСУ Кравчука

та діям інших керівників МО і воєначальників, які НЕ ОРГАНІЗУВАЛИ належним чином ОБОРОНУ півдня України («про*бали»  за висловлюванням Арестовича; «неквапливість і психологічна не  готовність підривати мости» заява Подоляка), що ПРИЗВЕЛО до тяжких наслідків, великих людських жертв, колосальної   матеріальної шкоди і окупації Херсонської і Запорізької областей, захоплення АЕС, відрив Каховської ГЕС та інших трагічних наслідків.

ВИРОК у справі повинен бути поставлений спеціально створеним народним військовим Трибуналом. Справа повинна слухатися у відкритому режимі з правом прямої телевізійної трансляції.

 

Президент Зеленський і призначені ним міністр оборони Таран (з березня 2020 по листопад 2021 року) і головнокомандувач ЗСУ генерал полковник Хомчак (з 27 березня 2020 по 27 липня 2022 року)  НЕ ЗАБЕЗПЕЧИЛИ оборонного замовлення 2020 і 2021 років.    

Мости, що з’єднували Крим з материковою територією України і загороджувальні протитанкові мінні поля навколо пропускних пунктів "Чонгар", "Каланчак" і "Чаплинка" на адміністративній межі з анексованим Кримом були РОЗМІНОВАНІ, коли вищим військовим керівництвом України є або було:

 

Верховний головнокомандувач ЗСУ — Зеленський,

міністр оборони України — Резніков (попередник Таран),

ексголовнокомандувач ЗСУ — генерал-полковник Хомчак,

командувач Сухопутних військ ЗСУ — генерал-полковник Сирський,

командувач об’єднаних сил ЗСУ — генерал-лейтенант Наєв, начальник інженерних військ ЗСУ — генерал-майор Лукашик,

начальник  Центрального управління інженерних військ ЗСУ — генерал-лейтенант  Кравчук,

командувач ОК «Південь» — генерал-лейтенант  Ковальчук  (його попередник генерал-майор Палагнюк).

 

Після повномасштабного вторгнення росії Зеленський на початку  травня 2022 року призначив Тарана послом в Республіку Словенія.

Генералів, відповідальних за оборону півдня України, нагородив, ексміністра оборони сховав від очей херсонців, які почали запитувати: хто розмінував Чонгар?

23 листопада 2021 року віцепрем’єр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук пообіцяла, що впродовж трьох місяців команда Мінреінтеграції запустить автобусні шатли на КПВВ "Чонгар" та "Каланчак": від пункту пропуску до адміністративної межі.

 

Перед широкомасштабним вторгненням росії в Україну, Єрмак проводив закриті переговори з Дмитром Козаком — заступником керівника Адміністрації президента росії, переговорником росії в «нормандській четвірці» Козаком.

На фото: зустріч радників «нормандської четвірки» (зліва на право): зовнішньополітичний радник канцлера Німеччини Єнс Плетнер, глава ОП України Єрмак, заступник керівника Адміністрації президента росії Дмитро Козак і дипломатичний радник президента Франції Еммануель Бонн. Париж, 26.01. 2022 р.

 

Перед зустріччю Зеленський у своєму відеозверненні до українців увечері, 25 січня 2022 року заявив: «Ми працюємо, щоб якнайшвидше відбулася зустріч чотирьох президентів для майбутнього настання миру в Україні. Є надія, спокій, витримка та робота 24 на 7. А отже, буде й результат. А значить, буде і мир», - наголосив Зеленський-«Янелох», вішаючи локшину на вуха українцям за місяць до повномасштабного вторгнення росії.

 

Проте президент «Боневтік» не сказав, що мости, які з’єднували Крим з материковою територією України і загороджувальні протитанкові мінні поля навколо пропускних пунктів "Чонгар", "Каланчак" і "Чаплинка" на адміністративній межі з анексованим Кримом за його командою уже повністю РОЗМІНОВАНІ і він готовий зустрічати «російських визволителів» (вони теж «люди») з «хлібом і сіллю», щоб домовитись десь «по середині» розділити Україну, по руслу річки Дніпро — на лівобережну і правобережну, чи якось так, хоча — «какая разница».  

 

10 лютого в Берліні відбулися повторні переговори політичних радників лідерів країн "нормандської четвірки". Під час переговорів  сторонам не вдалося узгодити спільний документ. Проте учасники зустрічі висловили прихильність режиму припинення вогню і підтвердили настрій на продовження переговорів. Єрмак заявив, що «наступна зустріч відбудеться дуже скоро».

 

14 лютого 2022 року на розмінованих КПВВ "Чонгар" та "Каланчак" розпочали курсувати автобусні шатли від пункту пропуску до адміністративної межі, розповіла Верещук.

Цитата ( мовою оригіналу): 23 ноября 2021 года пообещала, что на протяжении трех месяцев команда Минреинтеграции запустит шаттлы на КПВВ "Чонгар" и "Каланчак": от пункта пропуска к админчерте. Сегодня шаттлы поехали. Задание выполнено (путіна? – Авт.). На неделю раньше дедлайна. Отдельная благодарность губернатору Херсонской области Геннадию Лагуте, заместителю министра реинтеграции Алексею Бородаю и директору ГП "Реинтеграция и восстановление". Шаг за шагом, меняем реальность!” - написала Верещук.

 

Дійсно, «зелені гниди» круто поміняли «реальність» українців! Ну, що ж: «Бачили очі, кого вибирали…».  

«За все в житті платити треба: що ти посієш — те й пожнеш. Господь завжди все бачить з неба, Його очей ти не минеш».

«Життя нічого не дає дарма, і всьому, що дається долею, таємно визначена своя ціна».

 

24 лютого 2022 року через РОЗМІНОВАНІ КПВВ "Чонгар" та "Каланчак" та РОЗМІНОВАНІ/НЕПІДІРВАНІ мости, які з’єднують Крим з материковою територією України безперешкодно, як на параді, увійшли російські війська, які спокійно окупували південь країни, Херсон, Мелітополь, Енергодар, захопили Запорізьку АЕС, Каховську ГЕС та заблокували Маріуполь, увійшли в передмістя  Миколаєва (на щастя в місто 25 лютого прибув генерал Марченко, який організував оборону Миколаєва і спільно з військовими, поліцейськими, добровольця ми і представниками місцевої влади розгромив окупантів і викинув їх нах*й за межі області).

 

На зазначених зустрічах Єрмак і Козак домовилися між собою про сухопутний коридор до Криму і подачу туди води. Це публічно підтвердив Козак невдовзі після початку повномасштабної воєнної агресії. Козак був здивований: «Зачем была нужна такая война, ведь мы с Ермаком обо всем договорились».

Після цієї публічної заяви Козак несподівано пропав, про нього ні слуху, ні духу в інформаційному просторі.

 

Тепер, думаю, всім зрозуміло, чому мости, що з’єднували Крим з материковою територією України і загороджувальні протитанкові мінні поля навколо пропускних пунктів "Чонгар", "Каланчак" і "Чаплинка" на адміністративній межі з анексованим Кримом були РОЗМІНОВАНІ.

Такі послідовні дії, на мою думку, засвідчують, що Зеленський і Єрмак готували мирне повернення України в  «політичне лігво» росії. Та щось пішло не так.

Вчиненні діяння (дії, бездіяльність) президента Зеленського мають явні ознаки державної зради (ст. 111 ККУ) і злочину, передбаченого ч. 4 ст. 425 ККУ (недбале ставлення Верховного головнокомандувача ЗСУ до військової служби, вчинені в умовах воєнного стану).

 

Бойовий генерал Кривонос заявив по військовому: «І це не недбалість, а ЗРАДА. МИ ЗАМІНУВАЛИ ВСЕ. Питання: хто наказав розмінувати мости із Криму?»

А як вважають бойові генерали Палагнюк, Ковальчук і Наєв: які дії вчинив президент «Янелох»-«Боневтік» і «регент» Єрмак — злочинні чи благородні? Думаю, що суспільству цікаво почути думку цих генералів.

 

Генерал-майор Палагнюк.

 

Як слідчий в минулому, кандидат юридичних наук у галузі  кримінального процесу і кримінального права, я утримаюся від свого висновку щодо діянь  Палагнюка, Ковальчука і Наєва, щоб не чинити психологічний тиск на слідчих і прокурорів, в провадженні яких знаходиться кримінальна справа щодо захоплення російськими окупантами півдня України.

Цей висновок, на мою думку, лежить на поверхні.

 

Нагадаю, що невиконання (неналежне виконання) службових обов'язків, що призвело до людських жертв чи інших тяжких наслідків або створило загрозу настання таких наслідків, є підставою для усунення військовослужбовців від виконання службових обов'язків (ст. 47 Закону Про Дисциплінарний статут Збройних Сил України (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 1999, N 22-23, ст.197).

 

За цією статтею президент Зеленський звільнив свого друга лейтенанта Баканова з посади голови СБУ. Проте ДБР його не арештувало і підозри у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 425 ККУ, не оголосило. Ваня – друг Володі з одного двору з дитинства. Проте ДБР залюбки арештує безпідставно тих, на кого перстом покаже ОП. Наприклад, бойового полковника Червінського, який розповів про злочини вчинені Зеленським і Єрмаком.

 

Я шаную мужність, відвагу і героїзм бойового генерала Ковальчука як  Героя України, яке йому присвоїв президент Порошенко 23 серпня 2016 року. Проте мужність в бою і мужність сказати правду в очі Верховному головнокомандувачу ЗСУ Зеленському про те, що з його вини був втрачений південь України — це різні речі.

 

Сказати відверто і публічно таку ПРАВДУ під силу далеко не всім Героям України і бойовим генералам. Легко написати у смс-повідомленні образливе слово на адресу блогерки «Вовчиця», яка випадково допустила дрібну описку у своєму відео.

По великому рахунку, після викладеного, «Вовчиці» немає за що вибачатися перед такими бойовими генералами як Ковальчук і Палагнюк, яких вона назвала у своїх відео. Наочний приклад громадянської мужності жінки-патріотки України і генералів у позі «трьох мавп».

 

На очах командувачів ОК «Південь» «невідомо хто» розмінував   мости, що з’єднували Крим з материковою територією України, «невідомо хто» розмінував протитанкові мінні загороджувальні поля навколо пропускних пунктів "Чонгар", "Каланчак" і "Чаплинка" на адміністративній межі з анексованим Кримом, а вони твердять, що це не їхня «зона відповідальності», наказів на проведення розмінування не давали, а значить ніякої відповідальності за здачу півдня України не несуть.

Бойові генерали Сергій Кривонос, Дмитро Марченко («кіборг»), Василь Бурба, Віктор Кононенко, бойові офіцери Роман Червінський, Роман Костенко («кіборг») мають громадянську мужність і сміливість публічно висловити гостру критику на адресу Зеленського, заявити про вчинені ним правопорушення, про сказану президентом брехню.  

 

А де ж ваша офіцерська честь, панове генерали Ковальчук,  Палагнюк, Наєв?

Чи Ви її втратили як генерал Буданов, який після призначення начальником ГУР МО, відбілював Зеленського і Єрмака від державної зради разом з Арестовичем і відверто цинічно брехав на весь світ, що спецоперації «Авеню» по  захопленню «вагнерівців» не було?

 

Нагадаю. Зеленський, відчуваючи свою провину за провал операції (вона була перенесена на 30 липня 2020 року за його усним наказом, переданим через Єрмака!) не прислухався до вимог генерала Бурби, не призначив службового розслідування і не дав доручення СБУ порушити кримінальне провадження для виявлення «крота в ОП», який «злив» спецслужбам росії інформацію про заплановану операцію по затриманню «вагнерівців».

 

Більше того, 5 серпня 2020 року без будь-яких пояснень, обґрунтувань і мотивів Зеленський своїм указом №307/2020 звільнив Бурбу з посади начальника ГУР МОУ і на його місце призначив Кирила Буданова.

На фото: президент Зеленський представив нового начальника ГУР МО Кирила Буданова 10 серпня 2020 року.

 

Через два тижні (19 серпня) Буданов «подякував» Зеленському за своє призначення ЗАПЕРЕЧЕННЯМ того, що українські спецслужби проводили операцію із затримання «вагнервців», зробивши заяву: «Лише необізнана людина може повірити у казку, ніби цих «наївних» бойовиків могли обманом затягнути до Мінська… На передодні місцевих виборів українські політичні сили чи корупційні бізнесові клани вирішили використати ситуацію задля критики влади і запускають на базі російського фейку свої додаткові інформаційні хвилі».

Зауважу, вперше за всю історію незалежної України очільником ГУР МО була призначена 34-річна особа без будь-якого управлінського і аналітичного досвіду роботи на керівних посадах в розвідці.  

 

У своїй публікації я зазначив: «Віддаю належне і шану за мужність і відвагу, проявлені на війні з російським агресором, учаснику бойових дій, повному кавалеру ордена «За мужність» Кирилу Буданову як офіцеру-оперативнику розвідувальної і диверсійної діяльності. Але робити такі непрофесійні, брехливі заяви на угоду Зеленському за своє призначення  це принижувати честь і гідність бойового офіцера!».

За «відбілювання» Зеленського і Єрмака від державної зради і провалу з їх вини операції «Авеню» уродженець Грузії  Арестович був призначений радником з інформаційної політики української делегації в Тристоронній контактній групі, яку очолював перший президент України Л. Кравчук (нині покійний).

 

Генерал Залужний - ціль №1 для путіна!

 

У згадуваному звіті-розслідуванні «Президент Зеленський і здача півдня України: злочинна недбалість чи державна зрада? (за 27 вересня 2022 року) я зауважив: як генерал спецслужби я НЕ ДОВІРЯЮ президенту — Верховному головнокомандуючому ЗСУ Зеленському, керівництву СБУ і ГУР МО України!

 

Від імені організації «Український «СМЕРШ» («СМЕРТЬ РАШИСТАМ») я заявив, що ми віримо і довіряємо ЗСУ на чолі з головнокомандувачем Валерієм  Залужним (їм довіряє 98% українців) і таким бойовим генералам:

заступнику Головнокомандувача ЗСУ Євгену Мойсюку,

заступнику Головнокомандувача ЗСУ, екс-командувачу Десантно-штурмових військ (2015 – 2019), народному депутату України, Герою України Михайлу Забродському,

начальнику ГШ ЗСУ Сергію Шапталі,

командувачу військ ОК "Північ" Віктору Ніколюку,

командувачу об'єднаних сил ЗСУ Олександру Павлюку,

екскомандувачу ССО ЗСУ (2020 – 2022), першому заступнику начальника Центра спеціальних операцій "А" СБУ Григорію Галагану,

експершому заступнику Командувача Сил спеціальних операцій ЗСУ (2016 -2019), екскомандувачу оборони міжнародного аеропорту "Київ" (Жуляни), Народному Герою України Сергію Кривоносу,

командуючому обороною міста Миколаєва Дмитру Марченку,

та іншим генералам і полковникам, які пройшли перевірку нашою  організацією “Український “СМЕРШ”.

 

Рекомендую прочитати лист-подяку Командувачу Сил Спеціальних Операцій Григорію Галагану від "УкРАїнського СМЕРШУ".

Від імені нашої організації я попередив президента Зеленського, що мішень №1 для путіна — це Головнокомандуючий ЗСУ генерал Валерій Залужний!!!

 

Не розуміти цього — значить бути інфантильним ідіотом! Вся відповідальність за безпеку життя генерала Залужного повністю лежить на президентові Зеленському і керівництві СБУ і ГУР МО. 

Серед генералів, яким довіряє «Український «СМЕРШ», Ковальчука, Палагнюка, Наєва, Лукашика і Кравчука НЕМАЄ.

 

Вони набрали в рот води і мовчать, як одна із японських мавп «нічого нікому не скажу». Бояться сказати правду, хто віддав наказ розмінувати загороджувальні протитанкові мінні поля, і мости, які з’єднували Крим з територією материкової України, хто віддав наказ не підривати мости через річку Дніпро в Херсоні, на Каховській ГЕС  та на водоканалах зрошувальної системи Херсонської області.    

 

Сподіваюся, що Ковальчук, Палагнюк, Наєв, Лукашик і Кравчук  знайдуть час уважно і спокійно прочитати мою статтю. Між мужчинами не повинно бути образ, дорікань, непорозумінь. Іде війна! Тим більше, за віком вони як сини. Суспільство повинно отримати відповіді від генералів на поставлені мною запитання. Українці заслужили і мають право знати ПРАВДУ, хто злочинно здав («про*бав») південь України, з ознаками державної зради (ст. 111 ККУ).

 

«…і пізнаєте правду, а правда вас вільними зробить!» (Євангеліє від Івана 8:31-32).

Ігнорування розвідданих США і Англії та наслідки

 

Президент-верховний головнокомандуючий ЗСУ Зеленський, вище  військово-політичне керівництво країни, керівники розвідок, СБУ, командувачі ОК та інші воєначальники, відповідальні за оборону України, ПРОІГНОРУВАЛИ американські і англійські розвіддані, карти, схеми про вторгнення російських військ з Криму, півночі і сходу, які їм надали директор ЦРУ і військові аташе США в січні 2022 року.

 

Проігнорували попередження президента США Джо Байдена, що путін прийняв рішення про вторгнення в Україну, яке заплановано на другу половину лютого…

 

 

Зеленський, Єрмак, Рєзніков, Таран, Баканов, Буданов, Ковальчук,  Лукашик, Кравчук та інші «зелені гниди», закривши очі, рота і вуха сіли в позу трьох «мудрих» японських мавп, які є уособленням ідеї буддистської мудрості, пов'язаної із відчуженістю від неістинного: «Якщо я не бачу зла, не чую про зло і нічого не говорю про зло, то я захищений від нього» -  «нічого не бачу», «нічого не чую», «нічого нікому не скажу».

 

На завершення. В зарубіжних і вітчизняних ЗМІ та ютуб каналах, які обслуговують Зеленського і Єрмака розгорнулася компанія по дискредитації Головнокомандувача ЗСУ генерал-лейтенанта Валерія Залужного.

Рекомендую подивитися з цього приводу достатньо аргументоване відео політичного експерта Тараса Чорновола «ІПСО проти Залужного. Хто постарався?».

Від імені очолюваної мною таємної організації «Український СМЕРШ» («СМЕРТЬ РАШИСТАМ» — «Караючий меч Арея») попереджаю «Зе! ботів»: припиніть дискредитацію генерала Залужного і поширення про нього фейків, чуток, пліток.

 

Наша організація — це «вуха» і «очі», «привиди-невидимки», які озброєні і професіонально підготовлені. Ми всюди. Не припините дискредитації Залужного — закінчите ПЛАЧЕВНО! Краще подивіться відео «Залужний приховав це від Зеленського…».

 

Про діяльність нашої організації і проведені спільні операції з ГУР, СБУ і ССО можете прочитати у статті «Чому макіївський новорічний “подарунок” від Збройних сил України є символічним і знаковим. Знову про масове знищення рашистів».
 

Перемога над путінською фашистською російською імперією виборюється великою жертовністю українського народу, сльозами матерів, дружин, дітей. Ті, хто під час війни вчиняють аморальні і злочинні вчинки, повинні каратися жорстко і безпощадно!

 

Сьогодні, в переломний момент війни всі українці як ніколи повинні бути об’єднані в єдиний кулак, який одним ударом розтрощить череп рашистській орді. Об’єднання повинно бути НЕ навколо президента чи лідера опозиції, а навколо Збройних Сил України (яким довіряє 98% українців), їх головнокомандувача Валерія Залужного і генералів, яким довіряє він.

Наступним президентом України повинен бути обраний бойовий генерал — справжній захисник і рятівник України.

 

Після Перемоги військові-фронтовики повинні стати ПОЛІТИЧНОЮ ВЛАДОЮ в Україні, обраною народом. Серед них є достатньо професійних політичних і державних діячів, професіоналів у оборонній, безпековій сферах та фахівців різних галузей народного господарства.

 

Верховна Рада і місцеві ради повинні бути оновлені на виборах не менше ніж на 90%. З новообраним Президентом України парламент сформує новий стабільний професійний уряд.

 

Першочерговим завданням новообраної влади (президент, уряд,  парламент) повинно бути юридичне знищення внутрішнього ворога України – це тотальна корупція, недобитки п’ятої колони ОПЗЖ, парті Регіонів, московського патріархату, залишки олігархату і  агентурної мережі спецслужб росії. Винні у вчиненні злочинів повинні бути справедливо покарані. Це запорука в отриманні зарубіжних інвестицій, успішної післявоєнної відбудови і процвітання України. 

 

Під час президентських виборів 2019 року Зеленський неодноразово заявляв, що йде в президенти на один термін. Він повинен ДОТРИМАТИСЯ даного слова і заявити офіційно, що не буде брати участі у наступних президентських виборах. Якщо Зеленський цього не зробить, то, судячи з настроїв ветеранів російсько-української війни і військових, які знаходяться на фронті, йому жорстко про це нагадають і змусять дотриматися слова, даного українцям.

Володимире, не жартуй! Це не клоунада і не серіал «Слуга народу». Відповідь ветеранів буде жорсткою, на руках багато зброї.  Не забувай про це. Це не залякування і тим більше не погроза на твою адресу (ти і так наляканий жінками Софією і Марусею). Просто застереження, щоб, не приведи Боже, не дійшло до цього. Я добре знаю настрої військових. Члени  нашої організації є у всіх військових частинах. Це наші «вуха» і «очі», «невидимки-привиди», які озброєні і добре професіонально підготовлені. Від фронтовиків все частіше  лунають запитання: «За що і за кого воюємо?» За тебе, «Янелох»-«Боневтік», не воюють — це точно!  

 

Ще в липні 2020 року в одному з відкритих листів до президента озаглавленим «Володимире, ти не український і не мій президент йди  з Богом», опублікованому «Україною молодою», я написав (цитую): 

 

Володимире, своїми відкритими листами до тебе я переслідую одну мету — зберегти Українську Державу і отримати перемогу над ворогом України — російською імперією на чолі з її «царем» Володимиром Нездихаючим. А ти своїми діями, що мають ознаки державної зради, сприяєш кривавому карлику!

 

Восени минулого і в липні цього року на двох опозиційних до тебе телеканалах («Прямому» і «5-му»), які твої ЗЕ-пси хочуть розірвати (тільки не кажи, що ти не давав їм команду «фас!») я заявив, що сконцентрована тобою «абсолютна вертикальна ЗЕ-влада» (визначення твого Андрія Богдана) все більше набуває ознак поліцейської держави і такого суспільно-політичного явища, як «державний тероризм», який визначений Женевською декларацією «Про державний тероризм» 1987 року, а саме: «Практики поліцейської держави, спрямовані проти своїх громадян: спостереження, розгін зборів, контроль за новинами, тортури, помилкові арешти, масові арешти, фальсифіковані звинувачення, показові суди, вбивства» (Документ А/42/307).

 

Прикладів ознак творення тобою «поліцейської держави», такого суспільно-політичного явища, як «державний тероризм», узурпації державної влади, авторитарного стилю керівництва країною та масових політичних репресій уже наведено стільки, що на це тобі вказують політичні діячі Європи і міжнародна спільнота.

Нагадую: «Ніхто в Україні не може узурпувати державну владу» (ст. 5 Конституції). 

 

Згідно з Загальною декларацією прав людини, прийнятою Генеральною Асамблеєю ООН 10 грудня 1948 року (Документ ООН/РЕS/217-А), кожна Людина має право вдатися як до останнього засобу до ПОВСТАННЯ проти тиранії і гноблення. Не доводь до цього український народ і окремих людей!

Володимире, то, може, даси команду «фу» своїм ЗЕ-псам, які шматують опозиційні ЗМІ? Ти ж клявся на Конституції України, зокрема «обстоювати права і свободи громадян, виконувати свої обов’язки в інтересах усіх співвітчизників».

 

Володимире, по-батьківськи застерігаю, що у випадку вчинення тобою дій, які учасники українсько-російської війни — захисники України — можуть розцінити як реальну загрозу втрати незалежності України, тебе (як, до речі, і керівників московського ОПЗЖ) може спіткати трагічна доля диктатора Йосипа Сталіна (отруїли), президента Румунії Ніколае Чаушеску (розстріляли) або лівійського вождя Муаммара Каддафі (розтерзали) чи президента Іраку Саддама Хусейна (повісили), які мали майже стовідсоткову «підтримку» свого народу. 

Я особисто тобі цього не бажаю і не хочу, щоб таке трапилося з тобою.

Володимире, прийди на найближче засідання сесії Верховної Ради і, відповідно до статей 108 і 109 Конституції України, особисто зачитай українською мовою заяву про свою добровільну відставку.

 

Вибачся перед українським народом за брехню, маніпуляції, популізм, «Голобородька», порушення Конституції і законів, прав і свобод людини і громадянина, політичні репресії; вибачся за батька, який образив українців, обізвавши їх «тупою біомасою», і йди з Богом з поста президента України, за який ти, як сам сказав, «не тримаєшся». Зроби цей мужній крок, який буде порятунком України і звільненням тебе від відповідальності перед Українським народом.

 

Уваж свого батька, який публічно заявив, що «тобі президенство до одного місця» і «ти в будь-який момент кинеш цю фігню (президенство)».

Сподіваюся, що ти й сам зрозумів, що пора повертатися в «95-й квартал», де тебе зачекався рояль...»

 

Минуло майже три роки з часу його написання. Сьогодні цей лист став ще більш актуальним.

Честь маю 

Григорій ОМЕЛЬЧЕНКО, Герой України, кавалер ордену ООН «Діяння на благо народів», медалі ЄС “Європа – союз цінностей”, народний депутат України ІІ-VІ скликань, член ПАРЄ (2006-2010), почесний голова СОУ, генерал-лейтенант