Вибух у багатоповерхівці Києва: є загиблі та постраждалі, пошкоджені квартири

09:36, 22.06.2023
Вибух у багатоповерхівці Києва: є  загиблі та постраждалі, пошкоджені квартири

Трагедія сталася найімовірніше через витік газу. (Фото: Телеграм Поліція Києва)

У результаті вибуху 22 червня в житловому будинку в Дніпровському районі Києва за попередніми даними 2 людини загинули і зруйновані 6 квартир.

,

 

Як інформує УМ, про це 22 червня повідомили у Телеграм мер столиці Віталій Кличко з місця події, поліція Києва у Telegram.

 

«Дніпровський район Києва. Після 3 ночі стався вибух. Ми бачимо будинок (пошкоджений − УМ.).  6 квартир зруйновано. Попередньо, дві людини загинули, 2 людей звернулись до медиків, їм надана допомога», - сказав мер.

 

 Кличко додав, що наразі тривають роботи з розчищення завалів.

 

У постраждалій багатоповерхівці загалом налічується 126 квартир. Наразі, за словами Кличка, експерти перевіряють, чи приданий будинок до подальшої експлуатації чи пошкоджені несучі конструкції чи ні.

 

"Трохи пізніше ми зможемо говорити і про при чини вибуху − це може бути газ, може бути вибухівка − чекаємо на експертну оцінку", − сказав мер.

 

Він додав, що людей у біді не залишать і усім постраждалим нададуть тимчасове житло.

 

 Місто вже визначило два інтернати в Дніпровському районі для тимчасового проживання людей з пошкодженого будинку.

 

У поліції Києва також повідомили, що станом на 8:00 відомо про двох загиблих людей та 8 травмованих.

 

За даним фактом правоохоронці розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної або техногенної безпеки, що спричинило загибель людей) ККУ.

 

Виклик щодо вибуху у житловому будинку Києва надійшов у поліцію в 3:40. Виникла пожежа, імовірно, через витік газу в 16-поверховому житловому будинку. Згодом повідомлялося, що під завалами виявили тіло загиблого.

 

Як повідомляла УМ, Нічна атака Київщини: уламки ракет пошкодили житлові будинки, медзаклад, автомобілі.