Меломани поза законом: водіям та пасажирам заборонили вмикати музику у транспорті

10:21, 10.05.2023
Меломани поза законом: водіям та пасажирам заборонили вмикати музику у транспорті

Водіям заборонили вмикати в автобусах музику або фільми. Це стосується також і таксі.

В Україні  у громадському транспорті обмежено використання музики.

 

Як інформує УМ, про це повідомило на сайті Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури.

 

Кабінет міністрів ухвалив зміни до правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту, якими закріпив заборону для водіїв громадського транспорту на увімкнення музики в салоні автобуса.

 

«Кабінет міністрів на сьогоднішньому засіданні вніс зміни до Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту. Відтепер водії автобусів мають право не допускати до салону пасажирів, які створюють шум за допомогою технічних пристроїв», – йдеться у повідомленні пресслужби міністерства.

 

Наголошується, що тепер водіям заборонено вмикати в автобусах музику чи фільми. Також водії мають право не допускати до салону пасажирів, які створюють шум за допомогою технічних пристроїв.

 

Натомість передача звуку може здійснюватися на індивідуальні навушники пасажирів, а от на салон - лише під час нерегулярних перевезень і за згодою всіх пасажирів.

 

Нововведення стосуватимуться також таксі. Музику водії можуть вмикати лише якщо пасажир не проти.

 

Постанову ухвалено на виконання закону про підтримку національного музичного продукту та обмеження публічного використання музики держави-агресора, який Верховна Рада України підтримала влітку минулого року.

 

Як повідомляла УМ, музика Лисенка і Барвінського звучатиме у Києві  для внутрішніх переселенців.