Національна музична академія України увійшла до сотні найавторитетніших вишів світу

17:42, 19.04.2023
Національна музична академія України увійшла до сотні найавторитетніших вишів світу

На фото: Національна музична академія України імені Чайковського (НМАУ)

Національна музична академія України імені Чайковського (НМАУ) увійшла в ТОП-100  світових лідерів у галузі освіти і науки.

 

Як інформує Україна молода, про це свідчить дослідження британської консалтингової компані Quacquarelli Symons.

 

Рейтинг найкращих університетів світу це глобальне дослідження і створений на його базі рейтинг найкращих вищих навчальних закладів світового значення за показником їх досягнень у галузі освіти і науки є найбільш об'єктивним серед інших.

 

Розрахований за методикою британської консалтингової компанії Quacquarelli Symonds (QS) оцінює університети за шістьма показниками:

·       репутація в академічному середовищі;

·       цитованість наукових публікацій представників університету;

·       співвідношення кількості викладачів і студентів;

·       ставлення роботодавців до випускників;

·       відносна чисельність іноземних викладачів і студентів;

·       дослідницька діяльність і рівень викладання.

Для того, щоб взяти участь у рейтингу, університет повинен запропонувати бакалаврат і постдипломні програми, як мінімум, у двох основних предметних галузях. Йдеться, наприклад, про мистецтво та наукові дисципліни, інженерну справу та технології, право та бізнес.

 

"Незважаючи на війну ми продовжуємо крокувати вперед і перемагати. Національна музична академія України ім. П.І. Чайковського увійшла в топ-100 одного з найавторитетніших рейтингів університетів у світі - QS World University Rankings. Серед усіх українських закладів вищої освіти наша позиція в рейтингу є найвищою. Це - велика перемога нашого колективу, нашої консерваторської родини, нашої команди. Велика гордість за нашу Консерваторію, за нашу Україну. Перемога буде за нами! Vivat academia! Слава Україні!", - прокоментував журналістам "Українського Дощу" подію ректор НМАУ Максим Тимошенко.

 

ДОПОВНЕНО: Викладач Музакадемії Юрій Чекан заперечує інформацію щодо рейтингу, оприлюднену українськими ЗМІ. 

 

«Не увійшла, а вийшла (з Топ-100 –Ред.). Так, входила до 100 у 2016 році у категорії "перформативні мистецтва", зараз - 101-120. Може, саме дослідження керівництва, яке вперше в історії України провело наукову експертизу щодо генетичної приналежності Чайковського, і стало причиною деградації? Для тих, хто хоче подивитись на свої очі, на якому місці знаходиться конса, посилання», - написав пан Чекан у соцмережах.


Нагадаємо, в українських пабліках протягом року точилися суперечки відносно назви Київської консерваторії.

 

Як повідомляла "УМ", троє найкращих викладачів Нацмузакадемії звільнилися через незгоду з іменем російського композитора у назві. На їх переконання, називати український університет ім'ям Петра Чайковського є недоречним і ганебним.