Упродовж весни українці матимуть вісім додаткових вихідних

27.02.2019
Упродовж весни українці матимуть вісім додаткових вихідних

До весни залишається лише пару днів і вона обіцяє принести не лише красу та тепло, а й вихідні.
 
 
Адже цього року на українців чекає майже міні-відпустка. У березні громадяни матимуть три вихідні поспіль.
 
 
Оскільки Міжнародний жіночий день припадає на п’ятницю, відпочиватиме народ із 8 по 10 березня.
 
Уже 11-го числа всі, хто має п’ятиденний робочий тиждень, повинні будуть вийти на роботу. Ще п’ять вихідних поспіль на межі квітня-травня буде з нагоди Великодня та Дня праці.
 
Великдень припаде на 28 квітня, 29 квітня також буде вихідним, а роботу з вівторка 30 квітня Кабінет Міністрів рекомендував перенести на суботу, 11 травня.
 
Відтак українці зможуть відпочити з 27 квітня до 1 травня.
 
Але на цьому відпочинок для трударів не закінчується. Адже вже 9-го травня буде вихідним iз нагоди Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні (8 травня віднедавна в Україні офіційно відзначають як День пам’яті й примирення на честь жертв тієї війни, проте цей день є робочим).
 
У свою чергу Укрзалізниця вже призначила додаткові потяги до 8-го березня. Загалом їх сім і прямуватимуть вони в найпопулярніших напрямках: Київ—Львів, Київ—Одеса, Київ—Дніпро, Харків—Київ та Львів—Одеса.
 
Вирушатимуть вони у рейси туди й назад 8 і 10 березня. У відомстві запевнили, що додаткові потяги також будуть і на травневі свята, проте оголосять про їх напрямок згодом.
 
«Робота щодо призначення додаткових поїздів триватиме й надалі», — повідомили «УМ» у прес-службі Укрзалізниці. 
 
Психологи у святкові дні радять українцям більше відпочивати та не зосереджуватися на роботі, провести вихідні з сім’єю, кудись поїхати або ж просто побути вдома.
 
«Відпочинок українців важко порівняти з вікендом, наприклад, мешканців Європи. Там якщо люди мають кілька вихідних — вони відразу беруть квитки на автобус або ж літак і прямують відпочити кілька днів у подорожі. На жаль, у нас трохи інші реалії і ми ні економічно, ні ментально не готові до таких «поворотів». Проте я завжди раджу своїм клієнтам вихідні проводити як вихідні — у відпочинку. Обов’язково заздалегідь їх запланувати, навіть якщо це буде перегляд фільмів із сім’єю або ж шопінг, однозначно продуймайте, як краще все організувати. І відпочивайте від роботи. Адже перезавантаження потрібне людині щомісяця як у думках, так і у фізичній силі», — прокоментувала «УМ» психолог Соломія Старовойт. 
 
«Було б добре, щоб відпочинок був збалансований, тобто з чергуванням активного та пасивного відпочинку. Корисно побути як і в компаніях, так і на самоті для того, щоб зосередитися на власних думках. Можна виїхати за місто, десь до річки або озера, і насолоджуватися гармонією з природою. Вдихати аромати трав та дерев, дивитися на воду та зірки вночі — все це чудово допомагає релаксувати», — порадила читачам «УМ» психолог та тренер із саморозвитку Поліна Алєксєєва. 
 
Цікаво, що додатковий відпочинок на українців чекає і в червні: з нагоди Трійці вихідними будуть 16-те та 17-те числа, а День Конституції України 28 червня припаде на п’ятницю.
 
Нагадаємо, що, за даними опитування, яке провів Київський міжнародний інститут соціології, до трійки улюблених свят українців стабільно входять Різдво — 82%, Великдень — 82% і Новий рік — 75%.
 
Далі йдуть Міжнародний жіночий день 43%, Трійця — 37%, День перемоги — 35%, День незалежності України — 22%, День захисника України — 14%, День міжнародної солідарності трудящих — 11% i День Конституції — 8%.