Україні потрібен «холодний мир» з Москвою - Петро Порошенко

16:07, 29.01.2019
Україні потрібен «холодний мир» з Москвою - Петро Порошенко

Президент: Справжній мир обов’язково настане на нашій землі (фото: Михайло Марків)

Президент Петро Порошенко заявляє, що Україні потрібен "холодний мир" із Росією, за якого вона визнає суверенітет України і її право на власний шлях.
 
Про це він заявив на форумі "Від Крут до Брюсселя. Ми йдемо своїм шляхом", який проходить у Києві в 101-шу річницю бою під Крутами, передає прес-служба президента.
 
"Звичайно, нам потрібен мир з Росією. Холодний, але мир. Люди втомилися від війни. І на цій болісній емоції невтомно грає російська пропаганда та її підбріхувачі в Україні", - сказав Порошенко.
 
Він наголосив, що на виборах народ обиратиме не просто президента, а й Верховного головнокомандувача, тому він уважно стежить за різними пропозиціями.
 
"Верзуть часом таке, ніби ми тут бавимося в олов’яних солдатиків, а не захищаємо країну у війні з другою за потужністю армією світу! Пропонують записати побажання Путіна в блокнот, а потім винести на референдум. Або стати перед ним на коліна", - сказав Порошенко.
 
"Ще раз повторюю: ворог прийшов не по Крим і не по Донбас - ворог прийшов по всю Україну, щоб повернути утікачку до "тюрми народів", як влучно назвав Російську імперію ще 200 років тому французький мандрівник де Кюстін", - заявив він.
 
"Мир - це повне відновлення територіальної цілісності України і беззаперечне визнання Москвою нашого права йти своїм шляхом. Навіть коли цей шлях - шлях геть від Москви!", - сказав президент 
 
Він зазначив, що Україна домагатиметься відновлення цілісності політико-дипломатичним шляхом, використовуючи санкції та механізм міжнародної місії ООН на Донбасі.
 
"Справжній мир обов’язково настане на нашій землі. Гарантувати його може тільки боєздатна армія, і вона день за днем ставатиме сильнішою", - сказав Порошенко.
 
"Протягом найближчих 5-ти років нашою пріоритетною справою залишиться зміцнення Збройних сил, їхня модернізація та оснащення новітніми зразками зброї та військової техніки", - додав він.
 
Нагадаємо, на форумі в Києві президент Петро Порошенко офіційно оголосив, що йде на другий термін.