У Черкасах СБУ заблокувала контрабанду кокаїну з ЄС на мільйон гривень

11:09, 22.11.2018
У Черкасах СБУ заблокувала контрабанду кокаїну з ЄС на мільйон гривень

Черкаські оперативники перехопили чергову партію наркотиків з ЄС (фото: СБУ)

На Черкащині співробітники СБУ припинили функціонування міжнародного каналу надходження наркотиків із країн Європейського союзу.

Про це «Україні молодій» повідомили в Черкаському обласному управлінні СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що двоє мешканців Черкас, перебуваючи за кордоном, налагодили масштабні контрабандні поставки наркотиків до України. Оптові партії «товару» ділки переправляли через міжнародні поштові сервіси замовникам із кримінальних кіл.

«У межах відкритого кримінального провадження оперативники перехопили чергову партію наркотиків – кокаїн, амфетамін та понад чотири тисячі пігулок екстазі. За цінами «чорного ринку» вартість вилучених наркотиків становить майже мільйон гривень. Раніше правоохоронці задокументували кілька фактів збуту наркотичних засобів та психотропних речовин на території області», – розповідають у спецслужбі Черкаської області.

Правоохоронці кажуть, що у ході санкціонованих слідчих дій за адресами проживання організаторів наркотрафіку у Черкасах вилучено обладнання для фасування наркотиків та банківські картки, на які зловмисники отримували кошти від злочинного бізнесу.

У межах кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 15, ч.1 ст. 305, ч. 2 ст. 307, ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України, підозрюванимоголошено про підозру в скоєнні злочинів.

Наразі, наголошують в СБУ у черкаській області, тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин функціонування злочинної схеми, притягнення до відповідальності організаторів наркотрафіка та встановлення інших осіб, причетних до ппроставок наркотиків в Україну з ЄС.