«Пташки» для захисників: Черкащина передала на передову 600 дронів

10.05.2024
«Пташки» для захисників: Черкащина передала на передову 600 дронів

Черкащани передала черговий Starlink військовим. (Фото Черкаської РВА.)

На Черкащині днями передали черговий Starlink військовим 158-го окремого батальйону і 100 дронів — іншому підрозділу ЗСУ. А загалом з початку року тільки одних дронів на передову область відправила 600 штук.
 
Як розповідає Валерія Бандурко, голова Черкаської районної військової адміністрації, Starlink передали на фронт завдяки співпраці з підприємцем з міста Сміла Віталієм Лисенком. Він же повністю профінансував абонплату за користування цим засобом зв’язку для Збройних сил України.
 
«Наші воїни цілодобово працюють там, де гаряче. А ми працюємо над тим, щоб підтримати їх та наблизити нашу Перемогу», — говорить пані Валерія. І додає, батальйон захищає наші кордони на бойових позиціях. Тож обговорили з військовими інші нагальні питання майбутнього забезпечення.
 
«Кожна така система допомагає тримати наш фронт і відвойовувати наші території. Тож щиро дякую ТОВ «Агрохімпродукт» і Віталію Лисенку за постійну підтримку і вагому допомогу. Дякую всім, хто допомагає», — наголошує голова Черкаської РВА Валерія Бандурко.
 
Взагалі підтримка фронту на Черкащині триває постійно. Приміром, з початку цього року тільки самих дронів, додає голова Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець, коштом бюджету вже передали нашим Силам оборони 600 штук різної модифікації.
 
«Нині саме формуємо черговий транш підсилення від Черкащини для наших оборонців, які вміло конвертують це у всенародну лють. За кожне знищене місто, за кожне обірване життя», — розповідає Ігор Табурець.
 
До речі, результат своєї роботи захисники зі 118-ї окремої бригади територіальної оборони ЗСУ зафіксували у своєму відео.
 
«Дрони — це незмінний запит №1 від наших оборонців. Тож вдячні громадам, які теж переглядають свої бюджети задля ще більшої підтримки ЗСУ. Розраховую на всіх», — підсумовує голова Черкаської ОВА Ігор Табурець.