У Києві назвали сквери на честь Кузьми Скрябіна і Бориса Нємцова

20:58, 15.11.2018
У Києві з'явилися сквери, названі на честь загиблого в ДТП співака Кузьми Скрябіна і убитого російського опозиціонера Бориса Нємцова.
 
Відповідні рішення прийняли столичні депутати, інформує "Лівий берег".
Так, Київрада присвоїла безіменному скверу на розі вулиці Сурикова та Повітрофлотського проспекту ім'я убитого російського опозиціонера Бориса Нємцова. За таке рішення проголосували 69 депутатів при мінімально необхідному 61.
 
Також 15 листопада привласнили скверу на вулиці Василя Порика в Подільському районі столиці ім'я музиканта Кузьми Скрябіна (Андрія Кузьменка).
 
За прийняття відповідного проекту рішення проголосували 77 депутатів при мінімально необхідному 61.
 
Також, як повідомив заступник мера - секретар Київської міської ради Володимир Прокопів, Київрада перейменувала п'ять вулиць столиці і одну площу.
 
Вулицю Невської в Шевченківському районі перейменували в Нівського, вулицю Желябова - на Марії Капніст, провулок Баумана - в провулок Фузіков, вулицю Кіровську в Святошинському районі на вулицю Старицької-Черняхівської та вулицю Сабурова в Деснянському районі на вулицю Сержа Лифаря.
 
Також нову назву отримала площа Червона Пресня в Подільському районі, яка відтепер буде називатися Щекавицька.
 
Нагадаємо, раніше Київрада перейменувала проспект Генерала Ватутіна на проспект Романа Шухевича під час засідання у четвер.