Кримському політв’язеню Олександру Костенку Генпрокуратура може запропонувати угоду зі слідством

15:55, 07.08.2018
Кримському політв’язеню Олександру Костенку Генпрокуратура може запропонувати угоду зі слідством

Олександр Костенко прибув до Києва (фото: Українські новини)

Кримському політв’язеню Олександру Костенку Генпрокуратура може запропонувати угоду зі слідством після поновлення розслідування.

Про це повідомляє УНН.

"Розслідування (щодо Костенка - ред.) не завершено, воно було призупинено. У разі продовження Національною поліцією цього кримінального провадження, процесуальне керівництво буде здійснювати прокуратура Києва. Ми також не виключаємо, що пану Костенку буде запропонована угода зі слідством", - сказав журналістам речник ГПУ Андрій Лисенко.

Він також розповів, що свого часу Служба безпеки України розпочинала розслідування кримінального провадження щодо Олександра Костенка, але згодом передала провадження до Національної поліції. Слідство здійснювалося поліцією Святошинського району Києва.

Згодом, коли Олександр Костенко потрапив за ґрати в Криму, слідство призупинили.

Як повідомила "Українській правді" речниця Юрія Луценка Лариса Сарган, слідство про нібито незаконне зберігання зброї звільненим з російської в’язниці Олександром Костенком триватиме.

"Провадження не закрите. У зв’язку з поверненням Костенка розслідування буде тривати", – зазначила вона про справу, процесуальне керівництво над якою здійснює прокуратура Києва.

У прокуратурі наполягають, що "ніхто не збирається виправдовувати" Костенка, "розслідування триватиме".

Нагадаємо, Олександр Костенко був засуджений окупантами в Криму за звинуваченнями у побитті "беркутівця" під час Революції Гідності. Коли строк покарання "суду" сплив, Олександра Костенка випустили із в’язниці в Росії.

Уповноважена з прав людини Людмила Денісенко повідомила, що Олександру Костенку вже знайшли тимчасове житло у Києві, а ще чоловікові зроблять медичне обстеження та, за необхідності, лікуватимуть.