Ірина Геращенко поскаржилася на «ФСБшних пранкерів», які зателефонували через російських заручників

15:56, 03.07.2018
Ірина Геращенко поскаржилася на «ФСБшних пранкерів», які зателефонували через російських заручників

Ірина Геращенко супроводжує під час обмінів українців при перетині лінії розмежування (фото: Iryna Gerashchenko / Facebook)

Заступниця голови Верховної Ради та перемовниця у Тристоронній контактній групі в Мінську Ірина Геращенко підозрює, що їй зателефонували пранкери із Росії.

"Сьогодні до моєї приймальні зателефонували з російського номеру, представилися моїм секретарям .... Кірой, помічником, обмудсвумен Москальковоі , мовляв "Татьяна Николаевна через 5 минут хочет поговорить с вами о вашем заявлении по заключённым". Звичайно, я впевнена, що це були фсбшні пранкери", - написала Ірина Геращенко у Facebook.

Вона порадила розмовляти стосовно заручників із уповноваженою з прав людини в Україні Людмилою денісовою, але лише після вибачень від Тетяни Москалькової.

"Перше: ми чекаємо від Москальковоі офіційних вибачень перед її колегою пані Денисовою за відверто хамську поведінку, не гідну інституту обмудсмена, коли її джип ледь не збив пані Людмилу, а "боярина Москалькова" навіть не вийшла привітатися, й зробила все, аби зірвати домовленості президентів", - повідомила Ірина Геращенко.

"Друге: ми чекаємо офіційної реакції РФ щодо української ініціативи передати 23 злочинці чи підозрюваних в злочинах задля звільнення українців", - продовжила вона.

Ірина Геращенко наголосила, що Адміністрація президента, міністерства внутрішніх справ, Ірина Геращенко та Людмила Денісова постійно комунікують щодо звільнення заручників.

Заступниця голови Верховної Ради додала, що до неї постійно телефонують російські ЗМІ з проханням прокоментувати ініціативу щодо "списку 23", але вона принципово не спілкується із журналістами з Росії.

"Можу лише порадити російським ЗМІ зараз записати коментарі родичів 23 росіян, які хочуть на Родіну. Можна й звернення до Путіна від них, думаю, це може прискорити розблокування процесу звільнення росіян на українців", - додала Ірина Геращенко.

Нагадаємо, Ірина Геращенко назвала 23-х громадян Росії для обміну на політв'язнів України.