Трансперенсі Інтрнешнл подала в суд на президента через Жебрівського

15:36, 27.06.2018
Трансперенсі Інтрнешнл подала в суд на президента через Жебрівського

Петро Порошенко та Павло Жебрівський (фото: Zik)

Українське представництво глобальної антикорупційної мережі Transparency International, “Центр протидії корупції” та ГО “Автомайдан” подали в суд на президента України Петра Порошенка через те, що він призначив аудитором НАБУ Павла Жебрівського.

Про це йдеться на сайті Трансперенсі Інтрнешнл.

Громадські активісти переконують, що Павла Жебрівського призначили незаконно, бо він не має достатньо досвіду.

"Павло Жебрівський не має значного досвіду роботи в органах досудового розслідування, прокуратури, судах закордоном чи в міжнародних організаціях. Таким не може вважатися деклароване П. Жебрівським членство в Українській парламентській делегації в Організації з безпеки і співробітництва в Європі", - ідеться в повідомленні.

"Не має призначений главою держави член комісії відповідного досвіду і в органах досудового розслідування в Україні. Нетривала робота в прокуратурі не може бути оцінена, як "значний досвід", - продовжують активісти.

Виконавчий директор українського представництва глобального антикорупційного руху Transparency International Ярослав Юрчишин вважає, що Петро порошенко мав призначити не Павла Жебрівського, а авторитетного міжнародного фахівця.

"Незаконне призначення на посаду аудитора НАБУ Жебрівського ставить під сумнів весь результат аудиту. Повноваження такого аудитора можна легко оскаржити в суді, а разом із цим — і весь висновок аудиту", — зазначив голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін.

Як повідомляла "УМ", Петро Порошенко призначив аудитором НАБУ Павла Жебрівського після звільнення його із посади голови Донецької обласної адміністрації.